You are here

Οριακά κέρδη στο χρηματιστήριο

16/10/2019 17:54

Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης μετά τις χθεσινές απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 65,68 μονάδες και στο +0,06% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,57 μονάδες και στο +0,03%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,30 χωρίς μεταβολή με τζίρο €41,8 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,29 και στο +0,62%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,856 και στο +1,9% .

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €117,2 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν μικτά πρόσημα ενώ χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 0,6% τον Αύγουστο.  Αυτή ήταν η πρώτη πτώση από τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία ενισχύουν τους φόβους για πιθανή ύφεση, μετά και την υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη. Στο επίκεντρο των φόβων αυτών βρίσκεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας.

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πόσα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα θα αγοράσει η Κίνα και για πόσο καιρό. Εν τω μεταξύ, το Bloomberg μετέδωσε πως η Κίνα θέλει να αποσυρθούν οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα προτού γίνουν οι αγορές.