You are here

Συμφωνία με γερμανική Condor για πτήσεις

17/10/2019 11:45

Σε συμφωνία με την γερμανική αερογραμμή Condor για την έναρξη οχτώ νέων πτήσεων προς την Πάφο κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020, προχώρησαν το υφυπουργείο τουρισμού και η Hermes Airports.

Όπως ήδη έχει αναφερθεί, το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα την Hermes Airports, εργάζεται από την αρχή του χρόνου εντατικά και μεθοδικά προκειμένου να διευρύνει τις ροές τουριστών προς την Κύπρο από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγει επαφές με κυβερνήσεις άλλων χωρών, τουριστικούς πράκτορες και οργανωτές ταξιδίων διαφόρων χωρών, ανώτατα στελέχη αεροπορικών εταιρειών και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ένα μόνο δείγμα των αποτελεσμάτων των πιο πάνω προσπαθειών θεωρείται η ολοκλήρωση της συμφωνίας, στην οποία έχει καταλήξει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, για την έναρξη οχτώ εβδομαδιαίων πτήσεων από τέσσερα γερμανικά αεροδρόμια προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, από το επόμενο έτος. Τα δρομολόγια θα αφορούν, συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, η γερμανική αερογραμμή πρόκειται να προσθέσει στο πρόγραμμά της για την εν λόγω περίοδο οχτώ πτήσεις τη βδομάδα από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Λειψία προς την Πάφο, αυξάνοντας κατά 100.000 περίπου τις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Το Υφυπουργείο  θεωρεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες αυξάνουν τις εισροές τουριστών και, ταυτόχρονα, περιορίζουν την εξάρτηση της χώρας μας από συγκεκριμένες αγορές και μικρό αριθμό Οργανωτών Ταξιδίων. Επίσης, δύνανται να συνδράμουν στη μείωση της εποχικότητας και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού καλύπτουν και μήνες μη αιχμής.

Σημαντικό κρίνεται, ακόμα, το γεγονός ότι τέτοιου είδους πτήσεις θα αντικαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό δρομολόγια που έχουν χαθεί ειδικά προς το αεροδρόμιο Πάφου, λόγω του τερματισμού των εργασιών διαφόρων αεροπορικών εταιρειών τους προηγούμενους μήνες.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, καλεί όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των πολυσχιδών ενεργειών του Υφυπουργείου και της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και την ευημερία του πληθυσμού της χώρας.

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου θεωρεί ότι «η Πάφος είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για διακοπές στην Κύπρο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Γερμανούς να επισκεφθούν την Κύπρο και είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια των τελευταίων μηνών να αποδίδει καρπούς με την προσθήκη οχτώ νέων δρομολογίων από τέσσερις πόλεις της Γερμανίας».