You are here

Πολλά τα εργασιακά μέτωπα στις τράπεζες

24/10/2019 07:08

Πολλά και διάφορα είναι τα εργασιακά μέτωπα που παραμένουν ανοικτά στις πλείστες των τραπεζών, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα εύκολη αντιμετώπισή τους λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Η πιο κρίσιμη εργατική αντιπαράθεση εστιάζεται στην Ελληνική Τράπεζα καθώς οι σχέσεις διεύθυνσης και ΕΤΥΚ βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Η επόμενη μέρα της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που είχε εκδηλωθεί στην ΗΒ στις 11 Οκτωβρίου έχει αφήσει πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα συνεχίζει να επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω κυρίως της μονομερούς απόφασης της διεύθυνσης της ΗΒ να προχωρήσει στην καταβολή μισθολογικών αυξήσεων, αγνοώντας, κατά τη συντεχνία, τις πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης για παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ.

Η διεύθυνσης της Ελληνικής δικαιολογεί τη μονομερή της απόφαση να παραχωρήσει μισθολογικές αυξήσεις με βάση την απόδοση των υπαλλήλων ως μία κίνηση εκσυγχρονιστική που τείνει να εμπεδώσει στο τραπεζικό εργασιακό περιβάλλον το κίνητρο ότι ο υπάλληλος που παράγει και είναι αποδοτικός θα ανταμείβεται.

Η ΕΤΥΚ υποδεικνύει στην ΗΒ ότι στις εργατικές σχέσεις υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται.

Κατηγορεί τη διεύθυνση ότι θα έπρεπε πρώτα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με βάση τη συλλογική σύμβαση και μετά να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου το αίτημα της για αλλαγή του συστήματος αμοιβών και προαγωγών.

Στο σημείο αυτό η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου τάσσεται υπέρ της συντεχνιακής πλευράς ως θέση αρχής με βάση τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, κάτι το οποίο έχει υποδείξει όχι μόνο προς τη διεύθυνση της Ελληνικής αλλά και στις υπόλοιπες των τραπεζών.

Πέρασαν σχεδόν δύο βδομάδες και η κ. Αιμιλιανίδου δεν επέδειξε διάθεση να παρέμβει στην εργατική διαφορά ΗΒ και ΕΤΥΚ και ο λόγος είναι προφανής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η StockWatch.

Η υπουργός θεωρεί ότι η διεύθυνση της ΗΒ με τη μονομερή απόφαση της δεν άφησε περιθώρια στην ίδια να συνεχίσει το μεσολαβητικό της ρόλο που έχει εκδηλώσει εδώ και περίπου εννέα μήνες για να υπάρξει μία αναθεώρηση στο σύστημα αμοιβών και προαγωγών το οποίο, κατά γενική ομολογία, θα πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα που επιβάλλει το τραπεζικό περιβάλλον.

Η Ελληνική Τράπεζα διατείνεται ότι η υπουργός εργασίας ουδέποτε έχει υποδείξει ότι θα πρέπει να δοθεί με βάση τα συμφωνηθέντα με την ΕΤΥΚ η ετήσια προσαύξηση και η ΑΤΑ.

Η StockWatch ρώτησε ευθέως την υπουργό εργασίας αν ο ισχυρισμός της εργοδοτικής πλευράς ισχύει.  Η απάντηση της υπουργού είναι:

«Δεν έχω διαψεύσει τις σχετικές αναφορές της ΕΤΥΚ ότι η παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ αποτελούν συμβατική υποχρέωση της εργοδοτικής πλευράς».

Νομικά μέτρα κατά της διεύθυνσης και ΔΣ ΗΒ

Η γραμματεία της ΕΤΥΚ αποφάσισε και αναμένεται να προχωρήσει εντός των ημερών με βάση και υποδείξεις των νομικών της συμβούλων σε νομικές διαδικασίες κατά της διεύθυνσης και του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας για παραβίαση του άρθρου 23 του Συντάγματος που προβλέπει ότι ο μισθός των εργαζομένων αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και η μη παραχώρηση του συνεπάγεται με ποινικό αδίκημα.

Το μέτρο αυτό της ΕΤΥΚ ενδέχεται να κλιμακώσει την κρίση με την Ελληνική Τράπεζα αν εκτιμήσει κάποιος ότι η συντεχνία έχει εξουσιοδότηση από τα μέλη της να προχωρήσει σε κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων στην ΗΒ.

Το μέτρο λαμβάνεται παρά το ότι η Ελληνική έχει δώσει από μόνη της αυξήσεις στο προσωπικό, που καθιστά δυσκολότερη την επιτυχία του.

Κλείνουν μέτωπα στην Τράπεζα Κύπρου

Σε αντίθεση με την Ελληνική, στην Τράπεζα Κύπρου οι εργασιακές σχέσεις με την ΕΤΥΚ φαίνεται να αποκαθίστανται, παρά το γεγονός ότι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην BOCH είναι η μοναδική που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2017.

Η διαφαινόμενη επιτυχία του σχεδίου εθελούσιας εξόδου, η ομαλή όπως φαίνεται μεταφορά των περίπου 120 υπαλλήλων της Τρ. Κύπρου στη νεοσυσταθείσα Κυπριακή Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων (ΚΕΕΠ) στην οποία έχει μεταφερθεί χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων ύψους €2,8 δισ. το οποίο αγόρασε το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Apollo Global Management LLC, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι οι σχέσεις μεταξύ νέας διεύθυνσης της τράπεζας και συντεχνίας εξομαλύνονται.

Έχει διαρρεύσει ότι η διεύθυνση της BOCH, θα αποδεχθεί τη συμφωνία αλλά και την πρακτική που εφαρμόζεται με την APS όπου οι υπάλληλοι της Ελληνικής που μεταφέρθηκαν στην εν λόγω πλατφόρμα διαχείρισης των ΜΕΔ, διατηρούν το εργασιακό τους καθεστώς με βάση τη συλλογική σύμβαση.

Ωστόσο, μεταξύ ΕΤΥΚ και BOCH, παραμένει σε εκκρεμότητα το «αγκάθι» για αλλαγή του συστήματος αμοιβών και προαγωγών, ένα θέμα το οποίο η εργοδοτική πλευρά συνεχίζει να αισθάνεται ιδιαίτερα έντονα και να αναμένει από τη συντεχνία συναινετικές προσεγγίσεις για ρύθμιση του.

Το επίμαχο αυτό θέμα βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των δύο μερών από τον Μάρτιο του 2016 και, ενδεχομένως, να οδεύει προς επίλυση τους επόμενους μήνες.

Η Alpha Bank έδωσε την προσαύξηση

Η Alpha Bank προχώρησε τελικά στην καταβολή στο προσωπικό της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ για το 2019.

Η καταβολή, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η ΕΤΥΚ αναμένει τώρα την έναρξη εντατικών διαπραγματεύσεων για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Alpha Bank για τα έτη 2019 – 2021.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη και οι διαπραγματεύσεις ΕΤΥΚ και Alpha Bank σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς που θα διέπει τους περίπου 150 υπαλλήλους της τράπεζας οι οποίοι θα μεταφερθούν σε πλατφόρμα διαχείρισης των ΜΕΔ.

Την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ στο προσωπικό της παραχώρησε και η JCC, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις και εν μέσω απεργιακών μέτρων που είχαν εκδηλωθεί αρχές Οκτωβρίου.

Του Λεύκου Χρίστου