You are here

Κάτι τρέχει στο λιανικό εμπόριο

25/10/2019 12:53

Σημαντική αύξηση παρουσίασε τον Αύγουστο ο δείκτης όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου για πέμπτο συνεχή μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου για τον μήνα Αύγουστο 2019 αυξήθηκε κατά 5,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε στις 128,1 μονάδες (βάση 2015=100).

Η αύξηση τον Αύγουστο είναι η μεγαλύτερη του έτους. Τον Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση 4,7%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 3,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο τζίρος στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, έπιπλα, φωτιστικά, οικοδομικά υλικά, σημείωσε αύξηση 4,4%.

Ο τζίρος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη και αθλητικό εξοπλισμό αυξήθηκε κατά 5,2%.

Μείωση σημειώνεται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών, καπνού (σε ειδικευμένα καταστήματα) και το άλλο λιανικό εμπόριο (σε μη ειδικευμένα καταστήματα).

Της Γεωργίας Χαννή