You are here

Ο S. Karam πρόεδρος Τρ. Πειραιώς

03/02/2017 10:34
Νέο διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε η Τρ. Πειραιώς Κύπρου μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά €40 εκ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου έχει διορίσει ως πρόεδρο τον Dr. Shadi A. Karam. Ο Dr. Karam αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Λοϊζίδη ο οποίος παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος.

Ο Dr. Karam είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και των Πανεπιστημίων Columbia University και Harvard University των ΗΠΑ.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του οίκου Merrill Lynchs. a.m. στο Μονακό. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αρκετών εταιρειών σε διάφορους τομείς, όπως επιχειρήσεων υφαντουργίας και ένδυσης, μεταλλουργίας, ξενοδοχείων, ανάπτυξης γης, χρηματοοικονομικές εταιρείες καθώς και επενδυτικών εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων και εμπορικών τραπεζών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χώρες του κόλπου καιστο Λίβανο.

Επίσης, υπήρξε πρόεδρος και γενικός διευθυντής της BLC Bank του Λιβάνου (2002-2008) και πρόεδρος της BLC Bank Γαλλίας (2002-2009).

Διετέλεσε ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου του Λιβάνου General Michel Sleiman καθ’ όλη τη θητεία του (Μάιο 2008 – Μάιο 2014), και ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού του Λιβάνου κ. Tammam Salam (Μάιο 2014 – Νοέμβριο 2016).

Eίναι μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών και φιλανθρωπικών οργανώσεων καθώς και αντιπρόεδρος του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου του Λιβάνου. Έχει δε διακριθεί και του έχουν απονεμηθεί παράσημα από διάφορές χώρες.

Ο Dr. Karam μεταφέρει στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου, διεθνείς εμπειρίες στον τραπεζικό και επιχειρηματικό τομέα καθώς και ένα εκτενές δίκτυο επαφών παγκοσμίου εμβέλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο ΔΣ θα υποστηρίξει τα φιλόδοξα σχέδια της Τράπεζας, τα οποία εστιάζονται στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και στην προσφορά νέων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενισχύοντας την θέση της στην Κυπριακή αγορά.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

ShadiA. Karam, Πρόεδρος- Ανεξάρτητο Μέλος
Maurice Sehnaoui, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Bassam Diab, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Κωνσταντίνος Στ. Λοϊζίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Γεώργιος Λιακόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Γιώργος Άππιος, Εκτελεστικό Μέλος – CEO
Raoul Nehme, Εκτελεστικό Μέλος– Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής
Μάριος Σαββίδης, Εκτελεστικό Μέλος – Αναπληρωτής CEO
Σωκράτης Σολομίδης, Ανεξάρτητο Μέλος
Γιώργος Κουρρής, Ανεξάρτητο Μέλος
Ανδρέας Βασιλείου, Ανεξάρτητο Μέλος
Μαρία Διονυσιάδου, Ανεξάρτητο Μέλος