You are here

Αποσύρει τους υποψηφίους βουλευτές του από τις έδρες των Συντηρητικών ο Φάρατζ

11/11/2019 16:44

Ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ότι το κόμμα δεν θα διεκδικήσει τελικά στις εκλογές του επόμενου μήνα στις 317 έδρες που είχαν κερδίσει οι Συντηρητικοί στις εκλογές του 2017.

Η εξήγηση που έδωσε ο κ. Φάρατζ ήταν ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις θα ήταν πολύ πιθανή η διάσπαση της ευρωσκεπτικιστικής ψήφου μεταξύ των δύο κομμάτων σε κρίσιμες περιφέρειες στο Λονδίνο, στη νότια Αγγλία και στη νότια Ουαλία.

Ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός δεχόταν πιέσεις από στελέχη τόσο του κόμματός του και των Συντηρητικών να αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση να διεκδικήσει όλες τις έδρες στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως πρόσθεσε, το Κόμμα του Brexit θα επικεντρωθεί πλέον στο να κερδίσει διεκδικούμενες έδρες από τους Εργατικούς, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Αγγλία.

«Θα συγκρουστούμε επίσης όλα τα υπόλοιπα Remainer κόμματα. Θα υψώσουμε ανάστημα και θα τα πολεμήσουμε όλα. Θα εκθέσουμε το γεγονός της προδοσίας από τους Εργατικούς πέντε εκατομμυρίων δικών τους ψηφοφόρων», είπε ο κ. Φάρατζ ανακοινώνοντας την απόφασή του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Χάρτλπουλ.

Απέδωσε την αλλαγή της απόφασής του δε σε αυτό που χαρακτήρισε ως «τεράστια αλλαγή στάσης» από τον Πρωθυπουργό και ηγέτη των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον.

«Είπε ότι θα διαπραγματευτεί (με την ΕΕ) μία ενισχυμένη εμπορική συμφωνία στα πρότυπα της συμφωνίας με τον Καναδά, χωρίς πολιτική ευθυγράμμιση. Το σκέφτηκα τη νύχτα και είπα αυτό ακούγεται λίγο περισσότερο σαν το Brexit για το οποίο ψηφίσαμε», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Αντιδρώντας η ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σχολίασε ότι «πλέον το Συντηρητικό Κόμμα είναι το Κόμμα του Brexit». 

Οι Εργατικοί σχολίασαν ότι πλέον επισημοποιήθηκε η «σύμμαχο Τζόνσον, Φάρατζ και Τραμπ για να ξεπουληθεί η χώρα και το δημόσιο σύστημα υγεία NHS στις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες».

Ο Πρωθυπουργός Τζόνσον δήλωσε ότι το κόμμα του χαιρετίζει την αναγνώριση του ότι ένα ακόμα κοινοβούλιο αδιεξόδου χωρίς αυτοδυναμία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υλοποίηση του Brexit».

ΚΥΠΕ