You are here

Κέρδη στο χρηματιστήριο

12/11/2019 17:38

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 66,56 μονάδες και στο +0,67% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,01 μονάδες και στο +0,63%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,39 και στο +1,02% με τζίρο €45,5 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,37 και στο -0,87%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,844 και στο -0,71%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €80,4 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ άνοδο καταγράφουν και οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία Τραμπ για το εμπόριο.

Ο Τραμπ θα μιλήσει στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης αργότερα την Τρίτη, όπου αναμένεται να δώσει κάποια στοιχεία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, σε μια στιγμή κατά την οποία έχουν εμφανιστεί εκ νέου ανησυχίες όσον αφορά τα σχέδια υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έδωσε έγκριση να αρθούν οι κυρώσεις σε κινεζικά αγαθά, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να ακυρώσουν τους υφιστάμενους δασμούς. Toν περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπέγραφαν αργότερα τον Νοέμβριο την πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας.