You are here

Μικρές απώλειες στο ΧΑΚ

13/11/2019 17:25

Μικρές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 66,51 μονάδες και στο -0,08% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,01 μονάδες χωρίς μεταβολή.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,382 και στο -0,58% με τζίρο €26,6 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,38 και στο -0,14%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,85 και στο +0,71%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €70,9 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν απώλειες ενώ χαμηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ αλλά και τα νέα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Σε ομιλία του στην Οικονομική Επιτροπή στο Κογκρέσο ο κ. Πάουελ ανέφερε ότι η Fed βλέπει «παρατεταμένη επέκταση» της αμερικανικής οικονομίας. «Το βασικό outlook παραμένει ευνοϊκό», σημείωσε ο κ. Πάουελ.

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης ότι η Κίνα «πεθαίνει» να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία. Πρόσθεσε ωστόσο πως αν δεν υπάρξει τελικά εμπορική συμφωνία, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σημαντικά τους υφιστάμενους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.