You are here

Invest Cyprus: Στις ΗΠΑ για οπτικοακουστική και επενδύσεις

20/11/2019 09:05
  • Ο Invest Cyprus συμμετείχε στο American Film Market πραγματοποιώντας συναντήσεις με τα μεγαλύτερα studio του Hollywood
  • Η αποστολή του Invest Cyprus συμμετείχε σε συνέδριο θεσμικών επενδυτών στις ΗΠΑ

Στην καρδιά της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου βρέθηκε αποστολή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, με στόχο την προώθηση του σχεδίου κινήτρων της κυβέρνησης για προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών.

Η αποστολή του Invest Cyprus, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Μιχάλη Π. Μιχαήλ και τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Καμπανέλλα, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Κινηματογράφου American Film Market 2019, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 12 Νοεμβρίου στη Σάντα Μόνικατων ΗΠΑ. Στο περιθώριο της έκθεσης, ο Οργανισμός διοργάνωσε εκδήλωση-παρουσίαση για την Κύπρο, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το σχέδιο κινήτρων της κυβέρνησης που υλοποιείται από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στον χώρο της έκθεσης στήθηκε περίπτερο για την Κύπρο κι έγιναν πολυάριθμες συναντήσεις με ανεξάρτητους παραγωγούς.

Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του, ο Invest Cyprus διενήργησε σειρά συναντήσεων στα γραφεία των μεγαλύτερων studio του Hollywood, όπως Warner Bros, Disney και Universal Pictures. Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις αρμόδιες ομάδες που χειρίζονται τις διεθνείς παραγωγές, παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για φιλοξενία μεγάλων διεθνών παραγωγών στη χώρα μας, ενώ εκφράστηκε η ετοιμότητά του Invest Cyprus να παρέχει υποστήριξη κατά τη διαδικασία εξερεύνησης της Κύπρου ως προορισμού για γυρίσματα.

Επιπλέον, η αποστολή του Invest Cyprus συμμετείχε στις 13-14 Νοεμβρίου σε κλειστού τύπου συνέδριο στο Μαϊάμι, όπου παρευρέθηκαν 300 περίπου εκπρόσωποι αμερικανικών venture capital, private equity firms, multi-family offices, fund managers και άλλοι θεσμικοί επενδυτές. Ο κ. Μιχαήλ, παρακάθισε σε συζήτηση τύπου πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες b2b συναντήσεις. Επεξηγήθηκαν στους σύνεδρους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως πύλη εισόδου για επενδύσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ παρουσιάστηκαν επενδυτικές ευκαιρίες σε επιμέρους τομείς της κυπριακής αγοράς, όπως τα έργα ΑΠΕ και τα μεγάλα τουριστικά έργα.