You are here

Εγκρίθηκε μεγάλο ξενοδοχείο στην Πόλη Χρυσοχούς

26/11/2019 07:05
Η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο στην προσθήκη ξενοδοχείου 4 αστέρων και 325 κλινών στο τουριστικό χωριό Akamanthea Village, στην Πόλη Χρυσοχούς.
 
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της περιβαλλοντικής αρχής, το προτεινόμενο έργο της εταιρείας «Paxakama Resorts Ltd, θα είναι δυναμικότητας 174 δωματίων, δηλαδή 325 ξενοδοχειακών κλινών.
Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται 500μ. από την ακτογραμμή, σε υψόμετρο 23μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, στα τεμάχια με αρ. 193, 201 και 168 εντός της τουριστικής ζώνης ενώ το καθαρό εμβαδόν προς ανάπτυξη θα είναι σε 9.000 τ.μ. περίπου.
 
Η τοποθεσία εκτέλεσης του έργου βρίσκεται σε περιοχή του δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα (ξενοδοχεία, εστιατόρια).
 
Αναλυτικά το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει: 
 
  • Τέσσερα επίπεδα/ορόφους (υπόγειο/ισόγειο και 3 υπέργειους ορόφους), συνολικού ύψους 15 μέτρων. Ο πρώτος όροφος θα αποτελείται από 99 κλίνες και ο δεύτερος και τρίτος όροφος από 113 κλίνες, ο καθένας. 
  • Εστιατόριο, καταστήματα, χώρους εκγύμνασης και χαλάρωσης, εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή, εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης (σύνολο 140 θέσεις, από τις οποίες οι 6 για άτομα με αναπηρίες). 
  • Ιδιωτικό χώρο πρασίνου, δημόσιο χώρο πρασίνου και σταθμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.
 
Οροί κατά τη λειτουργία του ξενοδοχείου
 
-Τα απόβλητα (υγρά, στερεά οικιακά κ.λπ.) τα οποία πιθανόν να προκύπτουν από τις εργασίες λειτουργίας του έργου να επαναχρησιμοποιούνται/ανακυκλώνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
 
-Να γίνεται χωριστή διαλογή στην πηγή (ΔσΠ), για τουλάχιστον για τα ρεύματα αποβλήτων γυαλί, χαρτί/ χαρτόνι, PMD, βιοαπόβλητα (τροφικά υπολείμματα, πράσινα).
 
-Το προσωπικό να τύχει κατάλληλης εκπαίδευσης/κατάρτισης, ώστε να επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων.
 
-Η τοποθέτηση συμπιεστή σκυβάλων, καθώς και η χωροθέτηση των σκυβαλοδοχείων να γίνει σε συνεννόηση με τις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου Πάφου.
 
-Τα βρώσιμα έλαια/τηγανέλαια και λίπη να διατίθενται σε αδειοδοτημένους συλλέκτες σύμφωνα με τους περί αποβλήτων νόμους του 2011 μέχρι 2016.
 
-Τα μηχανήματα που προκαλούν υψηλή στάθμη θορύβου (π.χ γεννήτριες, κομπρεσόροι κ.λπ.) να βρίσκονται σε κλειστούς και μονωμένους αν χρειαστεί χώρους ή να έχουν κατάλληλα ηχομονωτικά καλύμματα. -Αναφορικά με τα συστήματα ψύξης και κλιματισμού που θα βρίσκονται στην εγκατάσταση, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να τηρεί τις πρόνοιες του νόμου.
Της Ηρώς Ευθυμίου