You are here

Καδής: Διοικητική έρευνα για τα κυπαρίσσια στο Μενεού

02/12/2019 16:26

Το  διορισμό ερευνώντος λειτουργού για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κοπής των κυπαρισσιών στην περιοχή Μενεού, διέταξε ο υπουργός  γεωργίας, αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής αντιδρώντας αμέσως στο σημερινό δημοσίευμα της StockWatch αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολούθησαν τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα στο θέμα της αποκοπής μεγάλου αριθμού κυπαρισσιών, σε εταιρεία που προωθεί τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο δήμο Μενεού, ζήτησε όπως αναφέρει να διερευνηθεί κατά πόσο ενέργειες ή παραλείψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είχαν ως αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και ειδικότερα στην πτηνοπανίδα της περιοχής.

Επίσης, ζήτησε όπως ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκε οποιαδήποτε πρόνοια της νομοθεσίας.

Η προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας αποτελεί πρώτιστο στόχο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναφέρει ο υπουργός σε δήλωσή του στη StockWatch.

 

Της Ηρώς Ευθυμίου