You are here

Ανέλαβαν καθήκοντα Κούσιος και Σεντώνας

03/12/2019 14:56

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και με ευχαριστίες προς συνεργάτες, αλλά και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης/παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 
Πριν αναχωρήσει για να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι νιώθει ήσυχος που καλωσορίζει ως νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον «έγκριτο και πολύπειρο νομικό» Κυριάκο Κούσιο, ενώ ευχήθηκε καλή δουλειά και στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα. 
 
Από την πλευρά της η απερχόμενη Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, η οποία διορίζεται την Τετάρτη στη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε με τον κ. Προδρόμου και τους συνεργάτες της κατά τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, με μοναδικό, όπως είπε, γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον. Είχε προηγηθεί η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών και η πράξη διορισμού των κ. Κούσιου και Σεντώνα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
 
Στην ομιλία του ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε να του εμπιστευτεί τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, λέγοντας ότι «ήταν μια πολύ έντονη και πολύτιμη εμπειρία, που με έφερε κοντά σε πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα και για το μέλλον της, αλλά και σε σοφές επιλογές και επιδέξιους χειρισμούς του Προέδρου για την προάσπιση των συμφερόντων του κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και του μέλλοντος της Κύπρου γενικότερα». 
 
Είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο και με τα μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και τους συνεργάτες στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια προσπάθεια «να υπηρετήσουμε την υποχρέωση ενημέρωσης και λογοδοσίας και να εξασφαλίσουμε διαφάνεια, τόσο απέναντι στο πολιτικό σύστημα όσο ακόμα περισσότερο και έναντι του συνόλου των πολιτών».
 
Βοηθητικό, χαρακτήρισε το γεγονός ότι «η διακυβέρνηση αυτή έχει έργο, προχωρά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και με την κατάκτηση των απαραίτητων οικονομικών δυνατοτήτων -σε περιβάλλον σταθερής ανάπτυξης- μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές που κάνουν τη χώρα μας καλύτερη». 
 
Ευχαρίστησε τέλος τους εκπροσώπους της δημοσιογραφικής οικογένειας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να παρεξηγείται ο όρος ‘συνεργάτης’ που χρησιμοποιεί.
 
Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την Ένωση Συντακτών, τη διοίκηση και το προσωπικό του ΚΥΠΕ και του ΡΙΚ, ως δημοσίων φορέων, καθώς και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αλλά και το προσωπικό του Προεδρικού.
 
Ευχαριστίες απηύθυνε και στην απερχόμενη Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Κλέλια Βασιλείου, για την αγαστή συνεργασία, στην οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά που αναλαμβάνει ως Επίτροπος Περιβάλλοντος. 
 
Είπε ακόμη ότι νιώθει ήσυχος γιατί καλωσορίζει ως νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον «έγκριτο και πολύπειρο νομικό» Κυριάκο Κούσιο, ενώ ευχήθηκε καλή δουλειά και στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα «έναν από τους πιο σοβαρούς, σεμνούς, αλλά και με πολιτική συγκρότηση και ευαισθησία εκπροσώπους της νεότερης γενιάς δημοσίων προσώπων».
 
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Κούσιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή να τον διορίσει στη νευραλγική θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. «Είναι βαρύ το χαρτοφυλάκιο και στηρίζομαι πολύ στη βοήθεια που θα έχω από εσάς κ. Προδρόμου στα πρώτα βήματα» είπε, λέγοντας πως ο πήχης έχει ψηλώσει πολύ από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν στη θέση αυτή, όπως ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόδρομος Προδρόμου, αλλά και ο Στέφανος Στεφάνου «ο οποίος περνώντας από αυτό το Γραφείο υπηρέτησε την Κυβέρνηση του με τον καλύτερο τρόπο».
 
Είπε ακόμη ότι επιδίωξή του είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλα τα πολιτικά κόμματα, χωρίς διακρίσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι στο μέτρο του δυνατού θα χρησιμοποιούνται ήπιοι τόνοι. «Αν θα ήθελα με κάτι να συνδεθεί το όνομα μου όταν φύγω από αυτή τη θέση είναι με τον πολιτικό πολιτισμό» είπε.
 
Από την πλευρά της η κ. Βασίλειου ευχαρίστησε το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου και όλους τους συνεργάτες του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνεργασία και την εργασία τους που όπως είχαν ως μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον.
 
Αναφέρθηκε στον αντίκτυπο των ανακοινώσεων που προέρχονται από το Προεδρικό, λέγοντας ότι το άκουσμα της κάθε είδησης και ανακοίνωσης αφορά ανθρώπους. «Η κάθε μας λέξη από τη θέση του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αφορά τη ζωή των ανθρώπων και στα αυτιά τους ακούγεται συνήθως δέκα και 50 φορές πιο δυνατή από όσο εμείς μπορούμε να αντιληφθούμε. Πάντα εμείς σεβόμασταν τις λέξεις, οι δηλώσεις μας κινούνταν πάνω σε αυτό το επίπεδο ακριβώς θέλοντας έτσι να είμαστε όσο πιο ωφέλιμοι γίνεται στο κοινωνικό σύνολο. Αυτός ήταν ο γνώμονας μας» είπε και ευχήθηκε στον κ. Κούσιο και στον κ. Σεντώνα καλή επιτυχία.
 
Από την πλευρά του ο νέος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό του, σημειώνοντας ότι θα υπηρετήσει με απόλυτη ευσυνειδησία και υπευθυνότητα.
 
«Οι πολίτες σήμερα αναζητούν τη λογοδοσία και έχουμε ευθύνη να παρέχουμε τη σωστή πληροφόρηση στους συμπολίτες μας και να δομεί μαζί τους μια αμφίδρομη σχέση που να βασίζεται στην αλήθεια και την υπευθυνότητα» είπε ο κ. Σεντώνας.
 
Εξέφρασε τέλος την χαρά του για τη συνεργασία με έναν «εξαίρετο, έγκυρο επαγγελματία όπως είναι ο κ. Κούσιος» με στόχο να υπηρετήσουν το καθήκον που τος ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.