You are here

Νέες απώλειες για τραπεζικές μετοχές

04/12/2019 17:24

Νέες απώλειες κατέγραψε κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης το ΧΑΚ με τους τίτλους των τραπεζών να κλείνουν στο κόκκινο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 65,09 μονάδες και στο -0,84% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,11 μονάδες και στο -0,84%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,306 με πτώση 2,68% και τζίρο €80,8 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,31 και στο -2,53%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,84 και στο -1,87%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €81,3 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές μετά από δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή εμπορικής συμφωνίας. 

Την Τρίτη οι δείκτες υποχώρησαν πάνω από 1% μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συμβεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος.

To Bloomberg μετέδωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα είναι κοντά στη συμφωνία όσον αφορά το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθούν στην πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ, παρά τις αυξημένες εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, με αιτία το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντσιάνγκ.

Mετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν «πολύ καλά».«Οι συζητήσεις πάνε πολύ καλά και θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, ύστερα από τη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ κοντά στο Λονδίνο.