You are here

Μεταβίβαση Amathus Πάφου

22/01/2016 13:19
Μεταβιβάστηκε στη KA Olympic Lagoon Resort το ξενοδοχείο Amathus στην Πάφο, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία Claridge.

Σημειώνει ότι στο πλαίσιο συμμόρφωσης με την απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, που εκδόθηκε στην αγωγή που ήγειρε η KA Olympic Lagoon Resort Limited εναντίον της, μεταβίβασε χθες προς την εν λόγω εταιρεία το ξενοδοχείο που ήταν γνωστό με το όνομα Paphos Amathus Beach Hotel, όπως πρόβλεπε το αγοραπωλητήριο έγγραφο που υπόγραψε στις 02/04/2015 και είχε κατατεθεί στο κτηματολόγιο Πάφου.
Όπως έχει ανακοινωθεί με προηγούμενη ανακοίνωση της Claridge Public η εν λόγω αγωγή της KA Olympic Lagoon Resort Limited αφορούσε αξίωση της για ειδική εκτέλεση του αγοραπωλητηρίου εγγράφου.

Με την είσπραξη του τιμήματος πώλησης του ξενοδοχείου, το οποίο ήταν €34,5 εκ. το συγκρότημα της Claridge Public Limited ξόφλησε ολόκληρο το δανεισμό του ο οποίος κατόπιν συμφωνίας με τις τράπεζες ανήλθε στο ποσό των €32,4 εκ.

Η Claridge Public Limited είχε προβεί στην πώληση του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos προς την KA Olympic Lagoon Resort Limited έναντι του ποσού των €34,5 εκ. με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου εγγράφου ημερομηνίας 02/04/2015, το οποίο αδυνατούσε να εκτελέσει λόγω της καταχώρησης δύο αιτήσεων από μικρή μερίδα μετόχων της με την οποία ζητούν τη διάλυση της Claridge Public Limited ισχυριζόμενοι καταπίεση της μειοψηφίας, λόγω της εν λόγω πώλησης.

Η KA Olympic Lagoon Resort καταχώρησε ακολούθως αγωγή εναντίον της Claridge ζητώντας την εκτέλεση του συμβολαίου για την πώληση του ξενοδοχείου.

Γ.Χ./b>