You are here

Φωνάζουν για Natura 2000

21/12/2015 20:33
Εναντίον της απόφασης διυπουργικής επιτροπής για τον Ακάμα που θα επιτρέπει ανάπτυξη στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 τοποθετείται ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ακάμα», ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά στήριξη για να εμποδίσει υλοποίηση της πρότασης η οποία, όπως αναφέρεται, «μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο στην περιβαλλοντική ομορφιά σε ένα από τα λίγα φυσικά σημεία της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Νοέμβριο 2015, η Διυπουργική Επιτροπή για τον Ακάμα, που αποτελείται από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Οικονομικών, Εμπορίου και Συγκοινωνιών, ετοίμασε πρόταση για το Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία προτείνεται όπως δημιουργηθούν πολεοδομικές ζώνες και επιτραπεί ανάπτυξη στην ιδιωτική έκταση που βρίσκεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και Εθνικό Πάρκο δημιουργηθεί μόνο στην κρατική έκταση».

«Οι Φίλοι του Ακάμα» «επιχειρούν όπως δημιουργηθεί Εθνικό Πάρκο σε όλη την έκταση της Προστατευόμενης Περιοχής Natura 2000, επιτρέποντας έτσι την αειφόρα ανάπτυξη στις ήδη υπάρχουσες πολεοδομικές ζώνες στα χωριά του Ακάμα, γύρω από την προστατευόμενη περιοχή». Η ομάδα ανακοίνωσε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, την Τετάρτη, στις 1300.