You are here

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου η Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο

14/01/2020 17:42
Στην ιστοσελίδα του της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αναρτήθηκε σήμερα το απόγευμα ανακοίνωση με τίτλο «Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσκαλεί σε Διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου 2020» και το ακόλουθο περιεχόμενο:
Η Γερμανία είναι από το Σεπτέμβριο του 2019 οικοδεσπότης μιας διαδικασίας διαβούλευσης, με την οποία συνοδεύεται το έργο του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και του Ειδικού Απεσταλμένου του για τη Λιβύη, Χασάν Σαλαμέ.
 
Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να υποστηρίξει, μέσω μιας ομάδας κρατών και Διεθνών Οργανισμών, τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για μία κυρίαρχη Λιβύη, αλλά και την εσωτερική διαδικασία συμφιλίωσης στη Λιβύη. Αρκετές συναντήσεις για την Λιβύη πραγματοποιήθηκαν σε ανώτερο υπηρεσιακό επίπεδο στο Βερολίνο κατά τους τελευταίους μήνες.
 
Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνεννόηση με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσισε να συγκαλέσει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, Διάσκεψη για την Λιβύη σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
 
Οι ακόλουθες χώρες και οργανισμοί θα συμμετέχουν στη διάσκεψη: ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Δημοκρατία του Κογκό, Ιταλία, Αίγυπτος, Αλγερία, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη, η ΕΕ, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
 
Επιπλέον, ο Λίβυος Πρωθυπουργός, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και ο Στρατηγός Καλιφά Χαφτάρ, προσκαλούνται επίσης στο Βερολίνο.