You are here

Νέο βίντεο δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους να πλήττουν το ουκρανικό αεροσκάφος

15/01/2020 06:48

Ένα νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους, που εκτοξεύθηκαν με διαφορά 30 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, να πλήττουν το ουκρανικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, την 8η Ιανουαρίου, έγραψαν χθες οι New York Times.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μια ιρανική στρατιωτική βάση του Ιράν, σε απόσταση 12 χλμ από το αεροπλάνο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Κανένας πύραυλος δεν προκάλεσε αμέσως την πτώση του αεροσκάφους και στο βίντεο διακρίνεται το αεροπλάνο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και να στροβιλίζεται προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, γράφουν οι New York Times.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται από τη Βαγδάτη  ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι πύραυλοι έπεσαν απόψε κοντά σε μια βάση όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσοι πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν τη βάση Τάτζι, στα βόρεια της Βαγδάτης, την οποία είχε στοχοθετήσει την περασμένη εβδομάδα η Τεχεράνη. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Την Κυριακή, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οκτώ πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν την αεροπορική βάση Μπάλαντ. Όλοι οι τραυματίες ήταν Ιρακινοί στρατιώτες.

ΚΥΠΕ