You are here

Συζητήσεις Καρούσου με συνδέσμους οχημάτων

15/01/2020 12:09

Συζητήσεις με το σύνδεσμο μεταχειρισμένων οχημάτων και το σύνδεσμο εισαγωγέων καινούριων οχημάτων θα έχει τις επόμενες μέρες ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος αναφορικά με το σχέδιο απόσυρσης παλιών οχημάτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καρούσος ερωτηθείς για το σχέδιο επιδότησης αγοράς μεταχειρισμένων ή καινούριων αυτοκινήτων, είπε ότι «ζήτησαν συναντήσεις τόσο οι σύνδεσμοι των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όσο και οι εισαγωγείς των καινούριων αυτοκινήτων. Θα γίνουν τις επόμενες μέρες συναντήσεις με όλους αυτούς για να δούμε τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου και να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε ξεχωριστά σχέδια που θα έχουν σχέση με τον τομέα του καθενός».

Επομένως, πρόσθεσε, «μέχρι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα ξεκαθαρίσει το θέμα ποιο θα προχωρήσει πρώτο, αν θα προχωρήσουν μαζί, καθώς και αναλυτικές λεπτομέρειες του σχεδίου. Θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις αλλά θα δούμε πώς θα το προχωρήσουμε».  

Πρόσθεσε ότι «είναι σχέδιο που αξιοποιούμε και θα βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων μας που έχουν σχέση με το περιβάλλον και στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα σχέδια».

Ερωτηθείς είπε ότι «στο πλαίσιο των κινήτρων για να παρέχουμε υψηλών ταχυτήτων υπηρεσίες διαδικτύου, υπήρχε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου μέσω κάθε παρόχου δινόταν επιδότηση σε αυτούς που είχαν ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν υψηλές ταχύτητες, μέχρι €30 τον μήνα για κάθε άτομο. Το συνολικό κονδύλι κάθε παρόχου ανερχόταν σε €200 χιλ. Επειδή εκείνο το κονδύλι δεν είχε απορροφηθεί, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε ότι θα δώσει παράταση και θα συνεχίσει και μέσα στο 2020 με ένα ποσό περίπου €466 χιλ. Ουσιαστικά για όσους θέλουν υψηλές ταχύτητες θα υπάρχει μια επιδότηση μέχρι €30 τον μήνα για αυτό το σχέδιο».