You are here

Κέρδη €6 εκ. για SEAS

31/08/2015 16:38
Κέρδη ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2015 η εταιρεία Sea Star έναντι ζημιών πέρσι.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα €6,4 εκ. έναντι ζημιών €7,5 εκ. το εξάμηνο του 2014.

Τα έξοδα διαχείρισης ανήλθαν στα €65,7 εκ. από €65,2 εκ.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα αυξήθηκαν στα €3,4 εκ. από €2,2 εκ.

Στα περσινά αποτελέσματα, περιλήφθηκε ζημιά €5,2 εκ. από συνδεδεμένη εταιρεία.

Όπως αναφέρεται, λόγω αδυναμίας της εταιρείας να εκπληρώσει τους όρους αποπληρωμής του τραπεζικού δανείου για το οποίο δόθηκαν ως εξασφάλιση οι επενδύσεις της εταιρείας, το έτος 2015 η τράπεζα προχώρησε στην εκποίηση με πλειστηριασμό του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών, και το τίμημα πώλησης που προέκυψε, χρησιμοποιήθηκε από την τράπεζα ως πληρωμή έναντι της οφειλής προς αυτήν για το δάνειο (κεφάλαιο και τόκους). Το κέρδος από την εκποίηση μετοχών ανήλθε στα €9,9 εκ.

Το κέρδος οφείλεται στο ότι η πώληση έγινε σε μεγαλύτερη αξία από την εκτιμώμενη λογιστική αξία των μετοχών στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Προστίθεται ότι το ΔΣ άσκησε όλα τα νόμιμα μέσα κατά των ενεργειών της τράπεζας για τις επενδύσεις της εταιρείας. Οι νομικές ενέργειες που ασκήθηκαν δεν έφεραν θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία.

Κατόπιν της εκποίησης των επενδύσεων που κατείχε η εταιρεία, αυτή δεν έχει πλέον τη δυνατότητα καταβολής των τόκων και του υπολοίπου του κεφαλαίου των δανείων.

Το διοικητικό συμβούλιο θα ενημερώσει στην προσεχή γενική συνέλευση τους μετόχους, σχετικά με την αδυναμία της εταιρείας για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της.

Καθ’ όλη την τρέχουσα περίοδο η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας ήταν η συμμετοχή σε εταιρείες διαχείρισης πλοίων και πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Γ.Χ.