You are here

ΔΕΗ Α.Ε.: Ο Αλέξανδρος Πατεράκης Νέος Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης Νέος Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

  • Αναλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας
  • Με μακρά θητεία σε πολυεθνικές εταιρείες και έργα ψηφιακής αναδιάρθρωσης

Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει την τοποθέτηση του κυρίου Αλέξανδρου Πατεράκη στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου με αρμοδιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας. Ο κ. Πατεράκης θα κατέχει και τη θέση του Εκτελεστικού Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Με μακρά θητεία σε θέσεις ευθύνης ως ανώτερος σύμβουλος πληροφορικής και ψηφιακής στρατηγικής, ο Αλέξανδρος Πατεράκης προσχωρεί στη ΔΕΗ μετά από πενταετή θητεία στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της LumiaCapital, ενώ παράλληλα, από το 2018 κατείχε τη θέση του ChiefInformationOfficerστην AXIATA Celcom, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών στην Μαλαισία.

Έχειδιατελέσει, μεταξύ άλλων, ΠρόεδροςτηςInfotechMobilyIndiaPvtLtdστην Ινδία καιChiefInformationOfficerτηςEtihadEtisalat (Mobily) στηΣαουδική Αραβία, ασχολούμενος ενεργά με την προώθηση του μετασχηματισμού σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT), ChiefInformationOfficerστη VodafoneGreece, Διευθυντής Πληροφορικής στην Tellasκαι Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην MicroAge, Management Consultant στην Arthur Andersen (Accenture) στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν στην Ελλάδα.

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και Μαθηματικών από το University of La Verne.

Tuesday, 21 January, 2020 - 17:34