You are here

Πυρά ΕΤΥΚ κατά άλλων συντεχνιών

24/01/2020 15:06

Όταν μιλούν για υπόσκαψη του συνδικαλισμού αυτοί που για χρόνια χάριν άλλων συμφερόντων τον ροκανίζουν στον Συνεργατισμό με τα γνωστά αποτελέσματα, τότε ακόμα και ο τελευταίος «πικραμένος» γελά με τα καμώματά τους, αναφέρει σε εγκύκλιό της η ΕΤΥΚ.

Διερωτάται ποιος φταίει που οι συνάδελφοι των πρώην ΣΠΙ έχουν τόσο χαμηλό μισθό με τόση μεγάλη διαφορά από τους μισθούς των συναδέλφων της ΣΚΤ που εξασφάλισε η ΕΤΥΚ με τις κλίμακες της. Προσθέτει ότι με βάση την πρόταση της ΕΤΥΚ για υπογραφή της νέας Σύμβασης, όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν στις κλίμακες της ΕΤΥΚ, άρα θα έχουν το ωφέλημα αυτό και συνεπώς το επιχείρημά τους δεν ευσταθεί.

Αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία που ήθελαν διακαώς να υπογράψουν, απειλώντας δήθεν την ΚΕΔΙΠΕΣ με λήψη μέτρων, προέβλεπε μεταξύ άλλων κατάργηση των ετήσιων προσαυξήσεων και των μισθολογικών κλιμάκων της ΕΤΥΚ, της μονιμότητας καθιερώνοντας τα ατομικά συμβόλαια, της ταυτότητας των Τραπεζικών Υπαλλήλων, των Συμφωνιών ΕΤΥΚ – Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, των Ταμείων Υγείας και των Συμφωνιών αναφορικά με τους υπαλλήλους της ΣΚΤ που έχουν μεταφερθεί στην ALTAMIRA.

«Επιπρόσθετα, μέσα από αυτή τη συμφωνία, ήθελαν να μας δεσμεύσουν να δεχθούμε την αποχώρηση τουλάχιστον 100 συναδέλφων από την ΚΕΔΙΠΕΣ, χωρίς την υποχρέωση προσφοράς ικανοποιητικού, εθελοντικού Σχεδίου Αφυπηρέτησης. Ας πάψουν λοιπόν οι λαϊκιστές να κατηγορούν την ΕΤΥΚ ότι λαϊκίζει και ας τολμήσουν, έστω και μια φορά να πουν την αλήθεια στους συναδέλφους», αναφέρεται.

Αναφέρεται επίσης ότι με απόφαση της η ΕΤΥΚ ημερομηνίας 06/12/2019 ανακοίνωνε ότι θα καλύψει όλα τα δικηγορικά έξοδα και ενημέρωσαν τους συναδέλφους με εγκύκλιο ημερομηνίας 10/12/2019. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ, προσθέτει, ήταν στις 20/12/2019.

«Εάν υπήρχε κάποιος που μπορεί, παρασκηνιακώς, να γνώριζε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή της ΚΕΔΙΠΕΣ, είναι οι άλλες συντεχνίες λόγω των γνωστών σχέσεων / διασυνδέσεων που ανέκαθεν διατηρούσαν με τις εκάστοτε Επιτροπείες / Δ.Σ. Άρα γεννιέται το ερώτημα, γιατί τελικά ζήτησαν και πήραν από τα μέλη τους τα €357 για τα δικηγορικά έξοδα», διερωτάται η ΕΤΥΚ.

Η ΕΤΥΚ γράφει επίσης ότι αναφέρονται διαρκώς οι άλλες συντεχνίες για την υπογραφή Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης. Όπως αναφέρει η Ενιαία Συλλογική Σύμβαση είναι η ένταξη όλων των συναδέλφων των πρώην ΣΠΙ στη σύμβαση της ΕΤΥΚ με την πρώην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

«Η απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας για την παραχώρηση των €75 δεν επηρεάζει καθόλου τη θέση μας για αναδρομική εφαρμογή της σύμβασης που θα υπογραφεί από την 01.01.2019, ούτε και διαφοροποιεί με κανένα τρόπο τις θέσεις που έχουμε ήδη καταθέσει. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε κανένα από τα υφιστάμενα δικαιώματα των συναδέλφων για χάριν κανενός», αναφέρεται τέλος.