You are here

Σε συγκλονισμό και βαθύ πένθος ο αθλητικός κόσμος για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

27/01/2020 11:55

Σε βαθύ πένθος και συγκλονισμό βρίσκεται ο κόσμος του αθλητισμού και όχι μόνο, από την θλιβερή είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, ενός πραγματικού θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Μπράιαντ έχασε χθες βράδυ τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε συνθήκες πυκνής ομίχλης.

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με μηνύματα θλίψης και συγκίνησης. Παίκτες, προπονητές, του μπάσκετ, πρωτοκλασάτοι αθλητές του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, πολιτικοί και εκατομμύρια απλοί πολίτες έγραψαν κάτι, άφησαν ένα μήνυμα, κάτω από το #rip #ripblackmamba #ripkobebryant.

Για «φρικτή είδηση» έκανε λόγο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα έγραψε στο twitter: «Ο Κόμπι ήταν ένας μύθος στο γήπεδο και μόλις άρχιζε κάτι που θα είχε εξίσου σημαντική απήχηση. Η απώλεια της Τζιάνα είναι ακόμη πιο σπαρακτική για εμάς ως γονείς. Με τη Μισέλ στέλνουμε αγάπη και προσευχές στη Βανέσα και σε ολόκληρη την οικογένεια Μπράιαντ, σε μια αδιανόητη μέρα».

«Είμαι τόσο θλιμμένος στο άκουσμα των νέων του θανάτου του Κόμπι και της κόρης του, Τζιάνα. Ο Κόμπι ήταν ένας πραγματικός θρύλος και έμπνευση για τόσο πολύ κόσμο. Στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. RIP θρύλε», έγραψε στο Instagram ο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Δεν έχω λόγια. Όλη την αγάπη μου στην οικογένεια και στους φίλους του Κόμπι. Ήταν χαρά μου να σε γνωρίσω και να περάσουμε καλές στιγμές μαζί. Ήσουν μια ιδιοφυΐα από τις λίγες», έγραψε στο Instagram ο Λιονέλ Μέσι.

«Θα τα πούμε, θρύλε», έγραψε στο Instagram ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντονα. «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω Κόμπι... », έγραψε ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο θάνατος του Μπράιαντ ήρθε μόλις μια μέρα αφού ο Λεμπρόν Τζέιμς τον προσπέρασε στη τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στο NBA, με τον αείμνηστο να δίνει τα συγχαρητήρια του στον Λεμπρόν μέσω Twitter.

Ο συμπαίκτης του για χρόνια Σακίλ Ο`Νιλ στο άκουσμα της είδησης είπε: «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την οδύνη που περνάω, σε αυτήν την τραγική και στενάχωρη στιγμή που έχασα τον φίλο, τον αδελφό, τον συμπαίκτη μου στα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε, τον κολλητό μου. Σ` αγαπάω αδελφέ μου και θα μου λείψεις. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Μπράιαντ και στις οικογένειες των υπόλοιπων επιβατών. Είμαι άρρωστος!».

Συγκλονισμένοι και οι μεγάλοι θρύλοι του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον. Ο Τζόρνταν, με τον οποίο πολλοί σύγκριναν πολλές φορές τον Κόμπι Μπράιαντ, έγραψε:  «Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά νέα. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που νιώθω. Αγαπούσα τον Κόμπι, ήταν σαν μικρός αδερφός για μένα. Μιλούσαμε τακτικά και θα μου λείψουν αυτές οι συζητήσεις μας. Ήταν ένας τρομερός ανταγωνιστής, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και μια δύναμη δημιουργίας. Ήταν επίσης ένας καταπληκτικός πατέρας που αγαπούσε βαθιά την οικογένειά του και ένιωθε περήφανος για την αγάπη της κόρης του για το μπάσκετ».

Ο Μάτζικ έγραψε: «Προσπαθώ να γράψω, αλλά το μυαλό μου τρέχει. Αδυνατώ να πιστέψω και κλαίω όλη την ώρα από τα σοκαριστικά νέα του θανάτου του Κόμπι και της κόρης του. Είμαι συντετριμμένος. Τον αγαπώ για όσα αντιπροσώπευε εντός κι εκτός παρκέ. Ο φίλος μου, ένας θρύλος, ένας σύζυγος, πατέρας, γιος, αδερφός, νικητής Όσκαρ και ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών έφυγε».

Συγκλονισμένος άλλος ένας θρύλος του ΝΒΑ και των Λέικερς συγκεκριμένα, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θυμούνται τον Κόμπι ως έναν υπέροχο αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπάσκετ. Και θα τον θυμούνται πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή», έγραψε ο Τζαμπάρ.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να απενεργοποιήσει όλες τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιλέγοντας την «βουβή» θλίψη.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής NBA, μια φορά πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ και 18 φορές All-Star.

ΚΥΠΕ