You are here

Δίνουν €100 για να χρησιμοποιούν λιμουζίνες μέχρι το σπίτι

27/01/2020 12:12

Αντιδράσεις και διαφωνίες συνεχίζει να προκαλεί η πρόταση του υπουργείου οικονομικών να δικαιούνται όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους να χρησιμοποιούν τις κρατικές λιμουζίνες ώστε να μεταβαίνουν στα σπίτια τους και στις διάφορες εκδηλώσεις.

Κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της επιτροπής οικονομικών ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούτας κατέθεσε μια τροπολογία, με την οποία εισηγείται να καταβάλλουν €100 το μήνα οι συγκεκριμένοι κρατικοί αξιωματούχοι και να δικαιούνται να μεταβαίνουν στα σπίτια τους, με τις υπηρεσιακές λιμουζίνες.

Ειδικότερα οι κανονισμοί αφορούν τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων και υφυπουργείων, τον πρόεδρο της επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας, τον πρόεδρο της εκπαιδευτικής υπηρεσίας, τον γενικό διευθυντή της βουλής, τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τον αρχιπρωτοκολλητή, τον γενικό λογιστή, τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, τον επίτροπο προεδρίας και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ δήλωσε μετά τη συνεδρία ότι με την ρύθμιση αυτή θα σταματήσει το κυνήγι μαγισσών, για το πού και πότε πήγε ένας αξιωματούχος και επιπλέον δεν θα χρειάζεται διοικητικό κόστος για παρακολούθηση των διαδρομών αυτών των αξιωματούχων.

Όπως διευκρίνισε ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, επιμένει ότι πρέπει να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς και τα υπηρεσιακά οχήματα να παραμένουν στα γραφεία, εκτός ωρών εργασίας.

Μέχρι σήμερα, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των οχημάτων με μετάβαση από και προς τον τόπο διαμονής τους έχουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

Τα κόμματα θα τοποθετηθούν στην ολομέλεια αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση να διευρυνθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και στους αξιωματούχους οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσιακές λιμουζίνες για να πηγαινοέρχονται σπίτι τους. 

Της Ηρώς Ευθυμίου