You are here

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

20/02/2020 17:20

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού και ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Fed προσγείωσε τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,28% στις 29.298 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,24% χαμηλότερα στις 9.792 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,15% στις 3.381 μονάδες.

Αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος διόρθωσης είναι «υψηλός», καθώς η επίπτωση του κορωνοϊού στα κέρδη υποτιμάται από τους επενδυτές.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Πέτερ Οπενχάιμερ, αναλυτής της Goldman, σημειώνει: «Πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πως η επίπτωση του κορωνοϊού στα κέρδη μπορεί κάλλιστα να είναι υποτιμημένη στις τρέχουσες τιμές των μετοχών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κίνδυνοι μιας διόρθωσης είναι υψηλοί».

Προσθέτει ότι οι προβλέψεις για αύξηση κερδών είναι ήδη «σχετικά μέτριες» και μέχρι στιγμής οι αναθεωρήσεις των κερδών έχουν υπάρξει σε ευθυγράμμιση με τις ιστορικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των «πιο κυκλικών αγορών όπως η Ευρώπη, όπου η άμεση έκθεση στην Κίνα είναι πολύ υψηλότερη».

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα τόνισε ότι η πλειονότητα των επενδυτών δεν αναμένουν μείωση επιτοκίου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κινήθηκαν ανοδικά κατά 4.000, φτάνοντας στις 210.000, τις επτά μέρες που ολοκληρώθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,3% στα 54 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,4% στα 1.618 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0816 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,53%.

Πηγή: Euro2day