You are here

«Βροχή» αναβολών για σύσταση Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων

21/02/2020 12:56

Με 24 ψήφους υπέρ, 16 εναντίον και μια αποχή, νέα αναβολή πήρε το νομοσχέδιο για σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Η αναβολή επήλθε κατόπιν αιτήματος του ΔΗΣΥ που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η αναβολή την οποία στήριξε και το ΔΗΚΟ ήταν αναμενόμενη λόγω της επιστολής  που απέστειλε στον πρόεδρο της βουλής Δημήτρη Συλλούρη, η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ώστε να εξεταστούν οι τροποποιήσεις που κατέθεσε το ΔΗΚΟ.

Η υπουργός εργασίας ζήτησε την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων της με κόμματα που έχουν εισηγηθεί τροπολογίες ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε ένα από τα κόμματα που συζητάμε με την υπουργό εργασίας με στόχο να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ώστε να έχουμε ενώπιον μας ένα νομοσχέδιο με το οποίο να συμφωνούμε όλοι».

Σημείωσε ότι «η αναβολή θα πρέπει να είναι για λίγες ημέρες για να εξετάσουμε τις τροπολογίες που έχουμε καταθέσει ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ  Γιώργος Λουκαϊδης ο οποίος τόνισε ότι θα ταχθούν  εναντίον της αναβολής, σημείωσε ότι «το σχετικό νομοσχέδιο έχει αναβληθεί άλλες 4-5 φορές από την ολομέλεια τα τελευταία τρία χρόνια. Γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο» είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα να είναι η τελευταία φορά που αναβάλλεται η ψήφιση του νομοσχεδίου υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και ειδικότερα των εργοδοτικών οργανώσεων για το νομοσχέδιο».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι «θέτουμε θέμα αναβολής της ψήφισης του νομοσχεδίου ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβούλευση της υπουργούς  ώστε σε συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα να βρουν το σωστό τρόπο να έρθει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια όσον γίνεται πιο ομόφωνα για να ψηφιστεί».

Ο πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι «έχουν γίνει τέσσερις ή πέντε αναβολές και μια απόσυρση γι’ αυτό θεωρώ ότι μια ανοικτού τέλους αναβολή κινδυνεύει να πάει στη λογική της ελληνικής καλένδας το νομοσχέδιο».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας καυτηρίασε επίσης τις συνεχείς αναβολές και τόνισε ότι η νέα αναβολή θα πρέπει να είναι μόνο για δυο εβδομάδες.

Της Ηρώς Ευθυμίου