You are here

Α.Athanasiou Group: Το 2014 πετύχαμε πολλά

31/12/2014 11:34
Μέσα στην δίνη της κρίσης και της ανασφάλειας του τραπεζικού τομέα, το Συγκρότημά πέτυχε σημαντικές συμφωνίες. Παράλληλα συνέχισε τον πρωταγωνιστικό αναπτυξιακό του ρόλο.

1. Η Α.Athanasiou Group, πέτυχε σημαντικές πωλήσεις ακινήτων σε ξένους επενδυτές και συνέβαλε στην προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό μέσω του μεγάλου δικτύου της κυρίως προς την Ρωσία αλλά και προς τις Σαουδική Αραβία, Λίβανο, Αίγυπτο και Κίνα.

2. Παρά τις αρνητικές επιδόσεις του κλάδου των κατασκευών και των προβλημάτων με τις τράπεζες, το Συγκρότημα κατάφερε να μειώσει τις υποχρεώσεις του κατά 60%. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου καθώς χωρίς καθυστερήσεις εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

3. Το Συγκρότημα έχει καταβάλει όλους τους φόρους συμπεριλαμβανομένου και του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας.

4. Το Συγκρότημα ανέπτυξε την DTA Athanasiou Constractions, η οποία εξασφάλισε σημαντικά κατασκευαστικά συμβόλαια σε ολόκληρη την Κύπρο. Έχει ενεργή συμμετοχή στον κατασκευαστικό ρόλο των αποθηκών της Halliburton στην Βιομηχανική Περιοχή της Αραδίππου.

5. H Α.Αthanasiou Group με την A.Athanasiou Development έχει δημιουργήσει σημαντικά έργα και έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πωλήσεις. Μέσα στο 2014 πουλήθηκαν περισσότερα 60 σπίτια και διαμερίσματα ενώ την ίδια ώρα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ακόμη 3 projects.

Η A.Athanasiou Group μέσα στο 2014 ανέπτυξε την εταιρία DUAT Lifestyle Group με όραμα την ανάπτυξη τριών σημαντικών τομέων της οικονομίας: Του λιανικού εμπορίου, του lifestyle και της ψυχαγωγίας. Ήδη έχει δημιουργηθεί η boutique Splash man με επώνυμη ένδυση από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας του κόσμου αποκλειστικά για άντρες. Παράλληλα ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός Wine Bar&Dine που θα προσφέρει εκλεκτές υπηρεσίες για εκλεκτούς πελάτες.

Το 2015 είναι ένα έτος πρόκλησης. Για να κάνουμε περισσότερα βήματα προς την ανάπτυξη. Η A.Athanasiou Group εύχεται σε όλους τους Κύπριους Καλή και δημιουργική χρονιά και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να χτίζει το επενδυτικό προφίλ της χώρας.