You are here

Χωρίς ομοφωνία στην ολομέλεια για τόκους και εγγυήσεις

28/03/2020 20:46

Χωρίς την ομόφωνη στήριξη των κομμάτων οδεύουν στην ολομέλεια της βουλής τα δύο νομοθετήματα για την αναστολή δόσεων και τόκων δανείων και την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων ύψους €2 δισ. στις τράπεζες για έγκριση νέων δανείων.

Τα δύο νομοσχέδια εξετάστηκαν σήμερα σε συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συνεδρίαση ωστόσο δεν οδήγησε σε γεφύρωση των διαφορών μεταξύ της κυβέρνησης και κομμάτων που θεωρούν επαρκείς τις ασφαλιστικές δικλείδες που περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια, και όσων εξακολουθούν να διατηρούν επιφυλάξεις.
 
Η αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας για την ψήφιση επί των δύο νομοσχεδίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. αντί στις 11 π.μ., όπως είχε προγραμματιστεί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, πέραν της στήριξης των νομοσχεδίων από το κυβερνόν κόμμα, αρνητική αναμένεται να είναι αύριο η τοποθέτηση εκ μέρους των βουλευτών της ΕΔΕΚ, του ΕΛΑΜ και του Κινήματος Ανεξάρτητων ενώ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι επεφύλαξαν την τοποθέτησή τους για την αυριανή ολομέλεια.
Μ.Χ.