You are here

Καψής: Το επόμενο 15ήμερο ξεκινά να εκπέμπει η νέα Δημόσια Τηλεόραση

05/08/2013 14:24
Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα εκπέμψει ο ενδιάμεσος φορέας από την Κατεχάκη και οι 2.000 προσλήψεις από την παλαιά ΕΡΤ θα γίνουν, όταν ανοίξει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, έκανε γνωστό σήμερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο οποίος επιπλέον διατύπωσε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον 80% των υπαλλήλων του ενδιάμεσου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα προέρχονται από την παλαιά ΕΡΤ.

Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με την μοριοδότηση, ουσιαστικά πριμοδοτούνται οι παλαιοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και ότι σε ορισμένες θέσεις ενδεχομένως να υπάρξει απευθείας επιλογή, λόγω έκτακτων αναγκών για συγκεκριμένες ειδικότητες. «Επειδή είναι με τη διαδικασία του επείγοντος δεν νομίζω ότι προβλέπεται διαδικασία ενστάσεων. Γίνονται ενστάσεις, αλλά είναι διαδικασίες επείγοντος αυτές» είπε.

Σημείωσε ότι έως στιγμής υποβλήθηκαν περισσότερες από 8.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 1.000 και πλέον προερχόμενες από εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ.

«Η Δημόσια Τηλεόραση από την Κατεχάκη θα βγει μέσα στο επόμενο 15ημερο. Εκεί δεν μπορεί να πάνε οι 2.000 που έχει συμφωνηθεί. Εκεί θα είναι ένας μικρότερος αριθμός. Όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή και μπορεί να μεταφερθεί στην Αγία Παρασκευή τότε θα γίνουν οι 2.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνηθεί. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πει ότι περιμένουμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν τις αποφάσεις τους, ό,τι είχαμε υποσχεθεί έχει εκπληρωθεί. Δεν υπάρχει νομίζω κανένα θέμα στο τραπέζι και είναι η σειρά τους να πάρουν τις αποφάσεις τους» είπε ο κ. Καψής.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, 2 Αυγούστου, προκηρύχθηκαν 1.453 θέσεις, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2000, για τον μόνιμο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η προθεσμία για αυτές λήγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου.