You are here

Interlife: Eπένδυση σε οκταώροφο στην Αθήνα

17/05/2013 11:37
Ένα νέο οκταώροφο ακίνητο επαγγελματικής χρήσης απέκτησε η Interlife Ασφαλιστική στην καρδιά της Αθήνας στην οδό Καλλιρρόης 65.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο κτίριο προορίζεται να μεταστεγαστεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Αθηνών της εταιρείας - από το επίσης ιδιόκτητο ακίνητο της οδού Συγγρού όπου βρίσκεται σήμερα – στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δικτύου Νότιας Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα στεγάσει και τις άλλες εταιρίες του Ομίλου.

Το νέο κτίριο, πολυτελούς κατασκευής, συνολικά 1.875 τμ, αναπτύσσεται σε δέκα επίπεδα, Υπόγειο, Ισόγειο και 8 ορόφους και κατασκευάστηκε το 2010.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κτίριο βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Αθήνας, δίπλα στο υπό κατασκευή νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εγκαινιάζεται το 2014. Έχει άμεση πρόσβαση στη στάση του Μετρό και του τραμ και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το λόφο του Φιλοπάππου.

Η νέα αυτή επένδυση της Interlife Ασφαλιστικής, τονίζεται, ενισχύει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας και πραγματοποιείται σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για τη χώρα. Παρόλα αυτά, προστίθεται, η σταθερά αναπτυξιακή προσήλωση του Ομίλου και τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα του 2012, επέτρεψαν στην εταιρεία, πέραν των νέων επενδύσεων, να προχωρήσει σε αύξηση του προσωπικού, σε μεσοσταθμική μείωση των τιμολογίων της και σε διεύρυνση των δαπανών της για εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Τα κέρδη της εταιρείας το 2012 αυξήθηκαν στα €7,1 εκ. από κέρδη €356 χιλ. το 2011. Η αύξηση των κερδών αποδίδεται στα κέρδη €3,7 εκ. που σημειώθηκαν από επενδύσεις και λοιπά έσοδα έναντι ζημιών €5,7 εκ. το 2011 ενώ θετικά συνέβαλε και η μείωση στις αποζημιώσεις ασφαλισμένων στα €15,6 εκ. από €19,1 εκ.

Γ.Χ.