You are here

Λιλλήκας: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης

22/02/2013 13:13
Ο Γιώργος Λιλλήκας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα υποψήφιο στέλνοντας μετεκλογικό μήνυμα ενότητας στο μεσαίο χώρο.

«Σεβόμενος το ελεύθερο πνεύμα, την κρίση και την ελεύθερη βούληση των πολιτών, δεν προτίθεμαι να υποδείξω σε κανένα ποιόν να ψηφίσει στον 2ο γύρο», δήλωσε, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Σε δήλωσή του σχετικά με τον τρόπο που θα ενεργήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι, « δεδομένων των μεγάλων διαφορών ανάμεσα στις θέσεις μου και τις θέσεις των δύο υποψηφίων στα ζητήματα κυρίως του Κυπριακού, του Μνημονίου, της διαχείρισης του Φυσικού Αερίου και της Εσωτερικής Διακυβέρνησης, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα».

«Αυτό πιστεύω διερμηνεύει και την τεράστια πλειοψηφία όσον έλαβαν μέρος στο διάλογο που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», είπε αναφερόμενος στις τέσσερις μαζικές συγκεντρώσεις που είχε με πολίτες που τον στήριξαν με τη ψήφο τους στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι απέφυγε να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τους δυο υποψηφίους ή εκπροσώπους τους, όχι από αλαζονεία αλλά για να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά ή υποψία για εμπλοκή του στην αναχρονιστική πρακτική των συναλλαγών και γιατί δεν πιστεύει στις επίπλαστες συγκλίσεις θέσεων που δεν είναι πραγματικά συγκλίσιμες.

«Αυτή η πρακτική εξυπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες και ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών, κάτι που δεν θα έκανα ποτέ», ανέφερε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στους πολίτες που τον ψήφισαν και ότι μπορούν, αν το επιθυμούν, να τις υιοθετήσουν τις θέσεις του και να προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες για την ειλικρίνεια των προθέσεων τους.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες που συνέθεσαν το 25% του εκλογικού σώματος στον 1ο γύρο των εκλογών, να παραμείνουν ενωμένοι, «σ’ αυτό το κίνημα της Ανατροπής και της Ελπίδας», σημειώνοντας ότι «έχουμε χρέος να κρατήσουμε ενωμένο αυτό το μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης το οποίο ξεπέρασε σε διείσδυση το χώρο του παραδοσιακού κέντρου».