You are here

Έλληνας ΥΠΑΜ: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

05/06/2020 06:41

Τη θέση ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό Star, το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουνίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα έναντι της αυξανόμενης επιθετικότητας της γείτονος, μην αποκλείοντας και τη στρατιωτική εμπλοκή, την οποία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα απεύχεται.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», επισήμανε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για μια στρατιωτική λύση απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».

«Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω», σημείωσε ο ίδιος.

ΚΥΠΕ