You are here

Έκκληση ΟΣΕΟΚ προς αρμοδίους να παρέμβουν

07/02/2013 08:48
Έκκληση προς όλους τους αρμοδίους απηύθυνε χθες η ΟΣΕΟΚ, καλώντας τους να παρέμβουν για να δώσουν τέλος στα επεισόδια βίας που εκτυλίσσονται καθημερινά, όπως αναφέρει, σε εργοτάξια, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων στην οικοδομική βιομηχανία.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί όλους τους αρμοδίους «να παρέμβουν καθοριστικά δίνοντας άμεσα τέλος στα τραγικά γεγονότα».

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει «αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέτρα, για προστασία των εργοληπτικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων - εργαζομένων, μη αποκλειομένων των καταγγελιών τόσο στο Γενικό Εισαγγελέα όσο και στα Αρμόδια Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ΟΣΕΟΚ αναφέρει ότι με επιστολές της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ημερομηνίας 31 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα, και με παραστάσεις κατά πάντων υπευθύνων, είχε απευθύνει έκκληση για «αντιμετώπιση των θλιβερών επεισοδίων», προστασία των περιουσιών των εργοληπτών και των ιδιοκτητών των έργων, μα πάνω από όλα προστασία των ανθρώπων, της έννομης τάξης και της κοινωνικής συνοχής, χωρίς να υπάρξει ωστόσο «καμία ανταπόκριση και ενέργεια», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή της με την οποία καταδικάζει «με αποτροπιασμό τα θλιβερά επεισόδια και τις σκηνές βίας που εκτυλίσσονται καθημερινά στα εργοτάξια και που πλέον αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και της διατήρησης της έννομης τάξης στην Κυπριακή Δημοκρατία», η ΟΣΕΟΚ προειδοποιεί ότι «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν δεν θέλουμε στο τέλος να θρηνήσουμε θύματα και να κλαίμε επί ερειπίων».

Η ΟΣΕΟΚ κάνει λόγο για άσκηση «έντονης ψυχολογικής και σωματικής βίας που ασκείται από τους απεργούς, αλλά και τα ηγετικά στελέχη των Συντεχνιών, σε όσους εργαζομένους επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους για εργασία» και αναφέρει ότι «αδιαμφισβήτητα» θεωρεί «υπεύθυνους για τα όσα συμβαίνουν αυτούς οι οποίοι ηθικά υποκινούν ακόμη και δια της αμοιβής τους απεργούς αλλά και τους ανέργους».