You are here

Μέχρι 15 Ιουλίου η Ελλάδα απαγορεύει απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία

29/06/2020 16:37

Δεν θα επιτρέπονται οι απευθείας πτήσεις στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενόψει του ανοίγματος στον τουρισμό την 1η Ιουλίου.

Στη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης αποφασίσθηκε ότι όσον αφορά στις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, συζήτησαν τον τρόπο πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ και τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας (οι σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Εξωτερικών, www.mfa.gr) αλλά και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Σημειώνεται, ότι προϋπόθεση για την είσοδο στην Ελλάδα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει.