You are here

Επιστολή προς Καρούσο από εταιρείες λεωφορείων

02/07/2020 17:23

Διευκρινίσεις από τον Υπουργό Μεταφορών σε σχέση με τους όρους εργοδότησης υπαλλήλων στην νέα κοινοπραξία ζητούν με επιστολή οι εταιρείες ΕΜΕΛ- ΖΗΝΩΝ -INTERCITY- ΟΣΕΑ – ΟΣΥΠΑ υποστηρίζοντας ότι η νέα Κοινοπραξία "αποφάσισε ετσιθελικά ότι δεν θα προσλάβει επτά (7) άτομα του προσωπικού της εταιρείας «Λεωφορεία Λάρνακος «Ζήνωνας» Λτδ», ενώ θα αλλάξει αντικείμενο εργασίας σε δύο (2) άλλους εργαζόμενους, για λόγους που μόνο η ίδια η Κοινοπραξία γνωρίζει".

"Γνωρίζετε και έχετε συμφωνήσει σε αυτό κ. υπουργέ; Αν όχι, τι προτίθεστε να κάνετε ώστε αυτά τα άτομα να μην χάσουν τη δουλειά τους από τη μια μέρα στην άλλη;", διερωτούνται οι εταιρείες σε ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό.
Αναφέρουν ακόμη πως ζητούν ενημέρωση " κατά πόσο η «παγκόσμια πρωτοτυπία» που θα εφαρμοστεί στα λεωφορεία της Cyprus Public Transport (τουλάχιστον όσο καιρό ακόμα θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα) για την απολύμανση τους, έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, όπως ορίζει η σχετική Νομοθεσία".

Οι εταιρείες αναφέρουν ότι στην περίπτωση της απολύμανσης των δικών τους λεωφορείων είχαν περάσει από ιερά εξέταση, όπως σημειώνουν, τόσο για την χημική σύσταση των απολυμαντικών όσο και για την τεχνική που θα χρησιμοποιείτο.  

Οι εταιρείες ζητούν επίσης διευκρινίσεις για τα δίκτυα και τις διαδρομές που θα έπρεπε, όπως λένε, να είχαν ήδη υποβληθεί στην προσφορά της Cyprus Public Transport , σύμφωνα με τους Όρους του Διαγωνισμού.

"Σας υπενθυμίζουμε τέλος, ότι αντίθετα με τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στην εταιρεία «Λεωφορεία Λάρνακος «Ζήνωνας» Λτδ», ακόμη δεν έχει γίνει ο υπολογισμός του κόστους της υφιστάμενης υπηρεσίας και η πληρωμή των οφειλομένων του Κράτους προς την εταιρεία (που συμποσούνται σε μερικά εκατομμύρια) για τα έτη 2015-2020", αναφέρουν επιπρόσθετα στην επιστολή.

Διερωτούνται εξάλλου τι γίνεται με την αποζημίωση της εταιρείας «Λεωφορεία Λάρνακος «Ζήνωνας» Λτδ» για τις επενδύσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα, στις υφιστάμενες υποδομές.