You are here

Στο Νεάπολις η σύγκληση της 28ης Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων

02/07/2020 19:12

Στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο το οποίο προεδρεύει της Συνόδου των Πρυτάνεων, θα διεξαχθεί η 28η Γενική Συνέλευση της Συνόδου Πρυτάνεων των κυπριακών Πανεπιστημίων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου, πέραν των μελών της Συνόδου, θα συμμετάσχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Εντιμότατος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) κος Πρόδρομος Προδρόμου και η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη.

Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα γίνει αποτίμηση των διαδικασιών λειτουργίας των ακαδημαϊκών εργασιών καθώς και διεξαγωγής των τελικών εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους από τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα ως συνέπεια της κρίσης της πανδημίας και θα συζητηθεί ο προγραμματισμός και η μέθοδος διεξαγωγής μαθημάτων και εξετάσεων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Καθηγητής Παντελής Σκλιάς αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ότι η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση της Συνόδου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την κυπριακή πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Είναι η πρώτη μετά την πανδημία, αλλά και η πρώτη που συγκαλείται εκτός της πρωτεύουσας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα, στην πόλη της Πάφου.

Σκοπός μας είναι τόσο να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας που προηγήθηκε, αλλά και να σχεδιάσουμε το επόμενο ακαδημαϊκό έτος με γνώμονα την ακαδημαϊκή αριστεία, την ποιότητα και το σεβασμό στα πρωτόκολλα υγείας, όπως είπε . Η συμμετοχή τόσο του ΥΠΑΝ όσο και της Προέδρου του Φορέα ΔΙΠΑΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γόνιμη διαβούλευση και λήψη σημαντικών αποφάσεων, κατέληξε.

Σημειώνεται πως η 28η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων θα συγκληθεί αύριο στις 10:00  από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.