You are here

Α. Νεοφύτου: Κάλεσμα για πολιτικές νέας εποχής

02/07/2020 20:10

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απηύθυνε απόψε κάλεσμα προς την κοινωνία, ώστε μαζί με το κόμμα, να θέσουν τις πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα στη νέα εποχή. 

Σε ομιλία σε εκδήλωση στο Σκαλί Αγλαντζιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την ίδρυση της Παράταξης, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως το κόμμα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του μέσω της δημιουργίας των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής, με επικεφαλής τον αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη.

Αναφέρθηκε σε χάραξη πολιτικών  σε όλους τους τομείς: από την εξωτερική πολιτική μέχρι τις πολιτικές για την οικογένεια και από το περιβάλλον μέχρι την επιχειρηματικότητα.

"Με τη συμμετοχή των πολιτών, εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων, με τη συμμετοχή της κοινωνίας, θα γίνει ακόμη καλύτερος ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Διότι ο καλύτερος Δημοκρατικός Συναγερμός είναι συνώνυμος με την καλύτερη Κύπρο. Έτσι θα προχωρήσουμε στο πολιτικό συνέδριο της παράταξής μας. Εκεί θα επαναβεβαιώσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Θα συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον του κόμματος μας. Θα καθορίσουμε τους νέους και μεγάλους εθνικούς και κομματικούς μας στόχους. Θα καθορίσουμε το κοινωνικό μοντέλο του αύριο", ανέφερε.

Ο  κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη στην οποία μπορούν να στηριχτούν οι πολίτες στα εύκολα και στα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Αναφερόμενος στην πρόσφατη πανδημία, είπε ότι με άξιο καπετάνιο τον Πρόεδρό μας, τον Νίκο Αναστασιάδη, και ένα ικανότατο υπουργικό συμβούλιο, διαφυλάξαμε τη δημόσια υγεία με τέτοια επιτυχία που γι’ αυτήν μιλάνε όλοι.

Παράλληλα, είπε, ενισχύσαμε την οικονομία με το πιο γενναίο πακέτο μέτρων σε όλη την Ευρώπη. "Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε το 2013 ν’ αντιμετωπίσει μια δημοσιονομική, τραπεζική κρίση και τα κατάφερε. Το 2020 είχε να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια κρίση με την πανδημία και τα κατάφερε και πάλι. Συγκρίθηκε με παγκόσμιους ηγέτες και είναι από τους λίγους που έχουν να επιδείξουν τέτοια επιτυχία. Απέδειξε στην πράξη άλλη μια φορά, ότι διαθέτει την πολιτική βούληση για να ξεπερνά η χώρα κάθε εμπόδιο. Γι’ αυτό αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι ως κυβερνών κόμμα", είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως το μεταρρυθμιστικό έργο των τελευταίων χρόνων, που έκαναν πράξη η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι σημείο αναφοράς, σημείο εκσυγχρονισμού και προόδου. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε 240 μεταρρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί ως τώρα αλλά και στην προώθηση και άλλων μεταρρυθμίσεων όπως η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Υπηρεσία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.
 
Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό το χαρακτήρισε ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η χώρα και η Ευρώπη σήμερα. Είπε ότι ο ΔΗΣΥ αναγνωρίζει την ανθρωπιστική διάσταση γιατί και εμείς ως Κύπρος, ζήσαμε στο πετσί μας την προσφυγιά από το 1974.

"Σεβόμαστε τ’ ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τους παράτυπους που έρχονται με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη χώρα μας. Σηκώνουμε δυσανάλογο βάρος και έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τις προεκτάσεις. Για το μεγάλο οικονομικό βάρος, για τη διαταραχή της δημόσιας τάξης, για την αύξηση της εγκληματικότητας. Βασική μας θέση είναι ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε η χώρα μας να είναι μια ελεύθερη «κέρκυρα» και από την άλλη απορρίπτουμε τις ακραίες εθνικιστικές προσεγγίσεις που προτάσσουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία", ανέφερε.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η Παράταξη σηκώνει το ιστορικό βάρος που της αναλογεί, σημειώνοντας πως για 44 χρόνια ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες στιγμές που καθόρισαν την πορεία της χώρας.
 
Είναι η παράταξη μας, πρόσθεσε, που πέτυχε το ακατόρθωτο όταν κλήθηκε να διαχειριστεί τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολεμικής Κύπρου, που έφερε την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την εθνική συμφιλίωση, τον εκσυγχρονισμό κοινωνίας και πολιτικής.

"Είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το δομημένο όραμα του Γλαύκου Κληρίδη που άνοιξαν τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χώρα μας. Γι’ αυτό σήμερα εμείς, λέμε ότι στην πράξη περπατάμε στα βήματα του Γλαύκου Κληρίδη. Μια Κύπρος ανεξάρτητη κι ευημερούσα, ήταν ο άσβεστος πόθος του, που έγινε για εμάς πολιτική κληρονομιά και βάση. Γι’ αυτό αφιερώνουμε το άπαν των δυνάμεών μας στην προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας. Γι’ αυτό  φέρνουμε την Κύπρο στη νέα εποχή με σύγχρονες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για όλο το φάσμα της πολιτείας", κατέληξε.
.