You are here

Να φανούν λογικοί όταν ανοίξουν αύριο οι παμπ καλεί τους Βρετανούς ο Τζόνσον

03/07/2020 14:51

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να φανούν «λογικοί» όταν ανοίξουν αύριο Σάββατο οι παμπ και να μην κάνουν κατάχρηση της νέας χαλάρωσης των περιορισμών κατά της πανδημίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή του LBC ο κ. Τζόνσον είπε ότι θέλει ο κόσμος «να απολαύσει το καλοκαίρι», αλλά τόνισε ότι για να μη χρειαστεί νέο lockdown όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν «υπεύθυνα».

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Sky News, το 70% των Βρετανών δηλώνουν ακόμα απρόθυμοι να πάνε στις παμπ από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα μάλιστα δηλώνουν ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μετά από τη νέα χαλάρωση των περιορισμών θα πρέπει να επιβληθεί και νέο lockdown.

Σε ερώτηση για το ταξίδι του πατέρα του Στάνλεϊ στην Ελλάδα παρά την ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office, o Μπόρις Τζόνσον είπε απλά ότι είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθυνθεί στον πατέρα του.

Ενόψει της αυριανής περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ηγηθεί συνέντευξης Τύπου το απόγευμα. Η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι το κεντρικό μήνυμα τη πρωθυπουργού προς τους πολίτες θα είναι «να μην το παρακάνουν».

ΚΥΠΕ