You are here

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

10/07/2020 10:47

Προβληματισμός επικρατεί στις ελληνικές υγειονομικές Αρχές για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα αλλά και για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας που παρατηρείται σε διάφορα σημεία.

Για τις 12:30 είναι προγραμματισμένη έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εκφράστηκε χθες και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη» είπε χθες ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισαγωγή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων, και αναδιατάξαμε τα δειγματοληπτικά στοχευμένα τεστ για τον κορωνοϊό δίνοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα σε διεθνές επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόζουμε ανάλογα τις αποφάσεις μας», σημείωσε.