You are here

Eπιστρατεύται η τεχνολογία στις φαβέλες του Ρίο για καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων

10/07/2020 13:06

Περισσότεροι από 640 θάνατοι καταγράφηκαν ως τώρα στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο και ΜΚΟ αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ηλεκτρονικούς πίνακες καταγραφής θανάτων και κρουσμάτων σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού στις φτωχογειτονιές της πόλης και τήρησης ακριβών στοιχείων.

Ο πίνακας εργαλείων, μια συλλογή γραφημάτων και πληροφοριών που ταξινομούνται σε μια γραφική οθόνη, συγκεντρώνει δεδομένα για τον κορωνοϊό από περίπου 120 από τις 1,000 φτωχές γειτονιές του Ρίο, δήλωσε η Theresa Williamson, επικεφαλής μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που δημιούργησε το σύστημα καταμέτρησης με τη συνεργασία τοπικών ομάδων.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις φαβέλες του Ρίο, όπου τα ποσοστά μόλυνσης COVID-19 εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλότερα λόγω της κακής διατροφής, της περιορισμένης στέγασης, της φτωχής διαβίωσης και της κακής υγιεινής, αλλά οι περιπτώσεις είναι δύσκολο να καταμετρηθούν.

"Τώρα που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του πίνακα ελέγχου, θέλουμε να φτάσουμε στον υψηλότερο δυνατό αριθμό καταγραφής και να καλύψουμε όσες περισσότερες περιοχές μπορούμε", δήλωσε η Williamson σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: "Λόγω της ανεπαρκούς αναφοράς, απέχουμε ακόμη πολύ από την αναγνώριση της πραγματικής κατάστασης".

Κάτοικοι από φαβέλες μπορoύν επίσης να αναφέρουν εάν πιστεύουν ότι έχουν την ασθένεια και εάν τα συμπτώματά τους είναι ήπια ή σοβαρά.

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στο Ρίο.

Σε εθνικό επίπεδο, η Βραζιλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων COVID-19 στον κόσμο, με περισσότερους από 67.000 θανάτους, 1,71 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά και ένα από τα υψηλότερα ημερήσια ποσοστά νέων μολύνσεων.