You are here

Κασουλίδης: Επαφές με ΔΝΤ και μέλη Κογκρέσου

18/07/2011 13:13
Συναντήσεις με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, αλλά και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου John Lipsky είχε μεταξύ άλλων, την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο Ιωάννης Κασουλίδης, συμμετέχοντας σε 7μελή αποστολή του Προεδρείου της Ομάδας του ΕΛΚ στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στην αναγκαιότητα συντονισμού δράσεων των διατλαντικών εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αναζωογόνηση της ανταγωνιστικότητας.

Συζητήθηκε ακόμα εις βάθος η ευρωαμερικανική συνεργασία στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, όπως ακόμα και ο κοινός αγώνας ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία.

Οι Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ υπό τον Πρόεδρο της Ομάδας Joseph Daul, συναντήθηκαν ακόμα με εκπροσώπους της διπλωματικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ κατά τη μονοήμερη παραμονή τους στη Νότια Καρολίνα, συναντήθηκαν με την Κυβερνήτη της Πολιτείας Nikki Haley.

Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων, ο κ. Κασουλίδης βρήκε την ευκαιρία να συναντηθεί και με μέλη της Κυπριακής Παροικίας.