You are here

Η κρίση επηρέασε την Ermes

26/05/2011 10:03
Αύξηση των ζημιών της κατέγραψε το τρίμηνο του 2011 η εταιρεία λιανικού εμπορίου Ermes Department Stores. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας έφθασαν τα €3,7 εκ. έναντι ζημιών €2,2 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 9,3% στα €48,6 εκ. από €53,6 εκ. Η μείωση αποδίδεται, σημειώνει η εταιρεία, αφενός στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και αφετέρου στο γεγονός ότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα επηρέασε φέτος αρνητικά τα αποτελέσματα της πρώτης τριμηνίας.

Το φετινό Πάσχα συνέπεσε με τη δεύτερη τριμηνία.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος επηρεάζονται από την εποχικότητα των πωλήσεων. Κάθε χρόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει τον συγκριτικά χαμηλότερο κύκλο εργασιών από τα άλλα τρίμηνα. Επιπλέον, οι δύο από τους τρεις μήνες της περιόδου αυτής είναι μήνες εκπτώσεων, με χαμηλότερη κερδοφορία από τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Τα μεικτά κέρδη και τα άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 9% στα €16,4 εκ. από €18 εκ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, σημειώνεται ότι το ΔΣ και η Διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και τις αποφάσεις των Αρχών και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις δαπάνες ώστε να κρατήσουν ανεπηρέαστο το εργατικό δυναμικό και την εταιρική κοινωνική προσφορά του Συγκροτήματος και να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντοτε, σημειώνεται, το πρώτο τρίμηνο έχει ζημιές και το τελικό ετήσιο αποτέλεσμα αναμένεται να είναι κερδοφόρο.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι πωλήσεις του Συγκροτήματος μέχρι τις 22 Μαΐου έχουν αυξηθεί σε βαθμό που το ποσοστό μείωσης των πωλήσεων από την αρχή του έτους κατήλθε στο 4% περίπου από το 9,3% του πρώτου τριμήνου. Κατά συνέπεια, προστίθεται, αναμένεται ότι αν επαληθευθούν οι προσδοκίες για αυξημένο τουρισμό και βελτίωση της οικονομίας, τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά.

Γ.Χ.