You are here

Baker Tilly South East Europe: Χορηγός στο διαδικτυακό συνέδριο “South East Europe’s Economic and Tourism recovery outlook in a post Covid-19 environment’’

05/08/2020 09:57

Η Baker Tilly South East Europe ήταν ο κύριος χορηγός του συνεδρίου «’South East Europe’s Economic and Tourism recovery outlook in a post Covid-19 environment’», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 23 Ιουλίου 2020.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με τον  Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ισπανίας, τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ιταλίας καθώς και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ελλάδας.

Το Συνέδριο, είχε ως θέμα το νέο οικονομικό σκηνικό που δημιούργησε η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ομιλητές έκαναν μία επισκόπηση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία καιτόνισαν τη σημασία τα κράτη μέλη της ΕΕ να γίνουν πιο ενωμένα στην καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 με εξορθολογισμένες και συνεκτικές πολιτικές όσον αφορά τα ταξίδια εντός και εκτός της ΕΕ μέσω της ψηφιοποίησης των ιατρικών ελέγχων και των ταξιδιωτικών αρχείων.

Αναφέρθηκε, ότι αν και οι περισσότερες χώρες της Νότιας Ευρώπης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, είναι ζωτικής σημασίας τα κονδύλια ανάκαμψης που διατίθενται στα κράτη μέλη να χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση ισχυρών και διαφοροποιημένων οικονομιών που θα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους το 2021.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Θεοχάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, ο κ. Andrea Cavallari Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, ο κ. Alvaro Castillo – Aguilar Πρέσβης της Ισπανίας στη Κύπρο, ο κ. Χάρης Σιγανός Εκτελεστικός Διευθυντής ‘’Zeus International’’ και ο κ. Θάνος Μιχαηλίδης, Μέλος ΔΣ και Πρόεδρος τουΠαγκύπριου Σύνδεσμου Ξενοδόχων Πάφου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Σάββας Μ. Κλείτου, πρόεδρος του Κύπρο-Ισπανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ισπανίας και Διευθυντής Φορολογικών Υπηρεσιών στην Baker Tilly Κύπρου.

Το διαδικτυακό «παρών»- στο ‘’South East Europe’s Economic and Tourism recovery outlook in a post Covid-19 environment’’ έδωσαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες κυπριακές επιχειρήσεις, αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, καθώς και στελέχη και συνεργάτες της Baker Tilly South East Europe.