You are here

Η Κομισιόν διευρύνει τους δασμούς αντιντάμπινγκ σε κινεζικά προϊόντα χάλυβα

05/08/2020 15:29

H Koμισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τους δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές κινεζικού, ανθεκτικού στη διάβρωση χάλυβα, σε μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, καθώς οι Κινέζοι εξαγωγείς είχαν βρει τρόπους να παρακάμπτουν τους ευρωπαϊκούς δασμούς με μια σειρά από προσχηματικές διασκευές των προϊόντων τους.

Ήδη από το 2019, η Κομισιόν καταγγέλλει ότι οι εισαγωγές κινεζικού χάλυβα ανθεκτικού στη διάβρωση που υπόκειται σε μέτρα αντιντάμπινγκ σχεδόν εκμηδενίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα οι εισαγωγές άλλων ανθεκτικών στη διάβρωση προϊόντων αυξήθηκαν σε 1 εκατομμύριο τόνους ή 650 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ως εκ τούτου, η Κομισιόν αποφάσισε να εξετάσει προσεκτικά αυτό το νέο εμπορικό πρότυπο καθώς υπήρχαν υποψίες για τεχνικού τύπου καταστρατήγηση των αποφάσεων για το χάλυβα.

Έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών επιβεβαίωσε ότι η εισαγωγή των ευρωπαϊκών μέτρων αντιντάμπινγκ ήταν ο μόνος λόγος για αυτήν τη φαινομενική αλλαγή.

Για να αποφευχθούν οι περαιτέρω πωλήσεις των συγκεκριμένων κινεζικών προϊόντων σε τιμές που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό, η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα να  επεκτείνει τους δασμούς αντιντάμπινγκ σε ανθεκτικά στη διάβρωση προϊόντα χάλυβα τροποποιημένα με επίστρωση ή επικάλυψη από μαγνήσιο, κράμα με πυρίτιο, επιπρόσθετη επεξεργασία επιφανείας όπως λάδι ή σφράγιση, ή μια ελαφρώς τροποποιημένη περιεκτικότητα σε άνθρακα, αλουμίνιο, νιόβιο, τιτάνιο και / ή βανάδιο. Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους Κινέζους εξαγωγείς με εξαίρεση μία συνεργαζόμενη εταιρεία. Η Επιτροπή χρησιμοποιεί πλήρως το νομικό πλαίσιο της ΕΕ για την εμπορική άμυνα για να αποκαταστήσει δίκαιες συνθήκες για τους παραγωγούς χάλυβα της ΕΕ.

ΚΥΠΕ