You are here

Πουλά assets η CTO

25/11/2010 10:09
Νέο ακίνητο έβγαλε στο σφυρί η δημόσια εταιρεία CTO για να ενισχύσει την οικονομική της κατάσταση και να επικεντρωθεί στην εμπορία, αντί παραγωγή χαρτικών ειδών. Το ακίνητο, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Ύψωνα, πωλήθηκε προς €1,75 εκ.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, πρόκειται για το εμπράγματο δικαίωμα μίσθωσης των βιομηχανικών γηπέδων με αρ. 31-33 στη Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού (Ύψωνα) μαζί με το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται σε αυτό.

Η πώληση έγινε μετά από έγκριση της αίτησης από το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με επιστολή του ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2010.

Η πώληση του ακινήτου «έχει γίνει προς την εταιρεία Ευάγγελος Χρίστου Λτδ για ενίσχυση των οικονομικών της εταιρείας».

Η κύρια δραστηριότητα της CTO είναι η εμπορία χάρτινων ειδών κυρίως χάρτου υγείας, χαρτομάντιλων και χαρτοπετσετών.

Η εταιρεία κατέχει εξολοκλήρου τις ακόλουθες εξαρτημένες εταιρείες: Explosal Ltd και Lemeco Silvex.

Η κύρια δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρείας Explosal Ltd είναι η κατασκευή και εμπορία τσιγάρων καθώς και κατασκευαστικές εργασίες και η αγοραπωλησία γης.

Η θυγατρική εταιρεία Lemeco Silvex Trading Ltd παρέμεινε αδρανής για την περίοδο 1 Ιουλίου 2010 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2010.

Όσον αφορά την πορεία των δραστηριοτήτων της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος μελετά τη διαμόρφωση του λιανικού εμπορίου χάρτινων ειδών και κάνει τέτοιες ενέργειες οι οποίες να διασφαλίζουν την ανοδική πορεία του, διευρύνοντας το πελατολόγιο και παράλληλα μειώνοντας το κόστος παραγωγής.

Η εταιρεία ενόψει της αναδιοργάνωσης δεν θα ασχολείται πλέον με την παραγωγή χαρτικών ειδών αλλά με την πώληση και διανομή τους σε υφιστάμενους και νέους πελάτες.

Τον Ιανουάριο του 2010, η θυγατρική της CTO είχε προχωρήσει σε πώληση ακινήτου στη Λεμεσό προς €2,75 εκ. προς τις εταιρείες Agrofarm Limited και Gdl Trading.

To 2009 η CTO σημείωσε κέρδη €2,2 εκ.

To εξάμηνο του 2010, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €1,5 εκ. από €1,6 εκ. το εξάμηνο του 2009.

Μεγαλομέτοχοι της CTO είναι οι Χριστόφορος Τορναρίτης, Χάρης Κόκκινος και Κώστας Μαρκίδης.

Γ.Χ.


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.