You are here

Τράπεζα Πειραιώς: Φήμες για κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 500 εκατ. ευρώ

27/10/2010 09:20
Προς αύξηση κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ βαίνει, σύμφωνα με φήμες της αγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι η διοίκηση της τράπεζας μελετά ακόμη το ενδεχόμενο μετατρέψιμης ομολογίας.

Πληροφορίες της αγοράς που δεν επιβεβαιώνονται φέρουν τη εν λόγω τράπεζα να εξετάζει την κεφαλαιακή της ενίσχυση κατά 500 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως διεκπεραιωθούν οι απαραίτητες διεργασίες για να καταστεί εφικτή και επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ειδικότερα, η ονομαστική αξία της μετοχής της τράπεζας είναι 4,77 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται στα 3,90 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι αν η διοίκηση προχωρούσε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει την ονομαστική της αξία.

Πιέσεις

Αυτό, ωστόσο, δε θα συνιστούσε πρόβλημα στην περίπτωση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Η φημολογία ξεκίνησε από χθες το πρωί και πίεσε τη μετοχή της Πειραιώς στο ταμπλό του Χ.Α., επηρεάζοντας και τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 3,93 ευρώ (-3,20%), η ΕΤΕ έκλεισε με υποχώρηση κατά 1,77%, η Eurobank κατά -4,49% και η Αlpha έχασε 4,93%.

Επίσης, οι τράπεζες έχουν μπροστά τους τα stress tests που θα διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο τέλος Νοεμβρίου. Ήδη οι διοικήσεις έχουν κληθεί από την ΤτΕ για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να τους δοθούν τα συγκεκριμένα σενάρια και κριτήρια κάτω από τα οποία θα διενεργηθούν τα «τεστ κοπώσεως».