You are here

Τρία ψηφιακά σενάρια

16/08/2010 12:54
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα το αποτέλεσμα των ενστάσεων που έχουν υποβάλλει οι δύο εναπομείναντες διεκδικητές της δεύτερης πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης, από το οποίο θα κριθεί η συνέχιση ή λήξη της υφιστάμενης διαδικασίας πλειστηριασμού.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Συγκοινωνιών, Μάκης Κωνσταντινίδης, υπάρχουν τρία σενάρια για το αποτέλεσμα της απόφασης που θα ανακοινώσουν ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και ο Επίτροπος Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στις εταιρείες Velister (των υφιστάμενων καναλιών και άλλων εταιρειών) και LRG, οι οποίες κατηγόρησαν κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού η μία την άλλη για παράτυπες διαδικασίες.

Το πρώτο σενάριο είναι να απορριφθεί η μία εκ των δύο εντάσεων, οπότε αυτόματα κηρύσσεται νικητής η εταιρεία που βγήκε καθαρή από τις κατηγορίες που της καταλογίζονταν. Στην περίπτωση αυτή όμως υπάρχει το ενδεχόμενο η εταιρεία που θα βγει εκτός παιχνιδιού να μπλοκάρει εκ νέου τη διαδικασία υποβάλλοντας νέες ενστάσεις.

Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνουν αποδεκτές με βάση την εξέταση των παραπόνων των δύο εταιρειών και οι δύο εντάσεις με αποτέλεσμα ο ένας παίχτης να εκτοπίσει τον άλλο, οπότε μπαίνει στο παιχνίδι η Cyta, αφού προηγουμένως αποδειχθεί ότι δεν εμπλέκεται στα όσα τις καταλογίζουν οι δύο άλλες εταιρείες.

Και η τρίτη περίπτωση είναι οι αρμόδιες αρχές να βγάλουν εκτός διαγωνισμού και τις τρεις προαναφερθείσες εταιρείες, αφού αποδειχθεί ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο ισχύουν τα όσα επιρρίπτει η μια στην άλλη με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία από το μηδέν.

Ο πλειστηριασμός για την απόκτηση της δεύτερης πλατφόρμας ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου από €850 χιλ. και με τις τρεις εταιρείες. Στο ενδιάμεσο εγκατέλειψε η Cyta στα €4,1 εκ., ενώ ο πλειστηριασμός διακόπηκε μετά την υποβολή των ενστάσεων από τις δύο εταιρείες στον 15ο γύρο και στα €9,6 εκ.

Της Ηρώς Ευθυμίου