You are here

Πυρά Σιακόλα για εταιρικό φόρο

25/06/2010 07:35
Έντονη κριτική κατά των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης και ειδικότερα του εταιρικού φόρου άσκησε χθες ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Σιακόλα, Νίκος Σιακόλας, από το βήμα των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών CTC, Woolworth και Ermes, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας περνά μέσα από την ανάπτυξη.

Μιλώντας ενώπιον των μετόχων επεσήμανε ότι «στην πραγματικότητα δεν θα αυξηθεί κατά 1% ο εταιρικός φόρος επί των κερδών των εταιρειών εάν εφαρμοσθεί το εν λόγω μέτρο, αλλά θα αυξηθεί κατά 10% ο φόρος που καταβάλλουν μέχρι σήμερα οι εταιρείες».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «αν και δεν είμαι οικονομολόγος, για μένα ανάπτυξη σημαίνει οικονομική δραστηριότητα και επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, υψηλότερα εισοδήματα για τους εργαζομένους αλλά και στο ίδιο το κράτος».

Ο κ. Σιακόλας έστρεψε ακόμη τα πυρά του και εναντίον του υπουργείου Εργασίας για το τουριστικό ωράριο της Λεμεσού.

«Η Λεμεσός είναι μια κατεξοχήν τουριστική πόλης γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουν όλοι να πείσουν την υπουργό Εργασίας να αναθεωρήσει τη θέση της για το τουριστικό ωράριο της πόλης», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή όμως χαιρέτισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παράκαμψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών και προώθηση με ταχύτερους ρυθμούς των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, απαριθμώντας τα έργα που προωθεί ο Όμιλος Σιακόλα.

Μεταξύ αυτών των έργων, όπως σημείωσε, είναι «τα δύο γήπεδα γκολφ στην Πόλη Χρυσοχούς με τις ανάλογες αναπτύξεις όπως είναι επαύλεις, πολυτελή διαμερίσματα και ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα αλλά και τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο Λάρνακας», επαναλαμβάνοντας ότι τα έργα αυτά θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους.

Ειδικότερα αναφερόμενος στις δραστηριότητες του Ομίλου σε σχέση με την οικονομική κρίση, τόνισε ότι «το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά ενώ όπως όλα δείχνουν το 2010 θα είναι ακόμη μια δυσκολότερη χρονιά».

H.E.