You are here

Αιτήσεις για ενίσχυση εργαστηριακής υποδομής

23/06/2010 16:15
Την έναρξη αποδοχής αιτήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου (Β) Παροχής Χορηγιών Ήσσονος Σημασίας (de minimis) για ενίσχυση της εργαστηριακής υποδομής στην Κύπρο για την περίοδο 2008-2010, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή κινήτρων και βοήθειας υπό μορφή κυβερνητικών χορηγιών ήσσονος σημασίας (de minimis) για βελτίωση της εργαστηριακής υποδομής για τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων, δοκιμών και αναλύσεων σε προϊόντα, ως επίσης και διακριβώσεων μηχανημάτων/οργάνων δοκιμών και μετρήσεων.

Δικαίωμα αίτησης έχουν επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους, που διενήργησαν ή θα διενεργήσουν δαπάνες για δημιουργία ή ενίσχυση εργαστηρίων ελέγχου/ δοκιµών/αναλύσεων προϊόντων και διακριβώσεων μηχανημάτων/οργάνων δοκιμών και μετρήσεων, τα οποία λειτουργούν ως ξεχωριστά νομικά πρόσωπα ή σε μεταποιητικές μονάδες. Νοείται ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται και λειτουργούν σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και τις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων.

Το Σχέδιο προνοεί την παραχώρηση χορηγιών με ποσοστό έντασης 30%-50% (αναλόγως της επιλέξιμης δαπάνης) πάνω στα επιλέξιμα κόστη, που περιλαμβάνουν το κόστος αγοράς μηχανημάτων/εξοπλισμού ή/και κτηρίων ή/και διαπίστευσης για σκοπούς εργαστηριακού ελέγχου/αναλύσεων/δοκιμών ή/και διακριβώσεων μηχανημάτων/οργάνων δοκιμών και μετρήσεων με ανώτατο ποσό συνολικής χορηγίας €200 χιλ. ανά επιχείρηση μείον το ποσό που τυχόν έλαβε η επιχείρηση ως ενίσχυση de minimis σε άλλα πλαίσια εκτός του σχεδίου αυτού τα τελευταία τρία χρόνια.

Νοείται ότι οι επιχειρήσεις που έτυχαν οποιασδήποτε χορηγίας από το κράτος ή με κοινοτικούς πόρους για τα ίδια μηχανήματα/εξοπλισμό ή/και κτηρίων ή/και διαπίστευσης του ιδίου εργαστηρίου δεν δικαιούνται χορηγίας από το σχέδιο αυτό. Το Σχέδιο ισχύει για επενδύσεις που άρχισαν από την 1η Ιανουαρίου 2008.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το Σχέδιο καθώς και το Έντυπο Αίτησης από την Υπηρεσία Τεχνολογίας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ή από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού http://www.mcit.gov.cy.