You are here

Μειωμένα κέρδη για FWW

26/05/2010 11:34
Μείωση των κερδών της για το τρίμηνο του 2010 ανακοίνωσε η εταιρεία του ομίλου Σιακόλα Woolworth. Σύμφωνα με την εταιρεία η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι πέρσι υπήρχαν μη επαναλαμβανόμενα έσοδα από την πώληση της CTC-ARI Airports.

Όπως ανακοινώθηκε, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Woolworth μειώθηκαν στα €3,9 εκ. από €14,9 εκ. το τρίμηνο του 2009.

Στα αποτελέσματα της περιόδου συμπεριλαμβάνεται κέρδος περίπου €2,5 εκ. που προέκυψε από την πώληση μέρους της έκτασης γης στο Στρόβολο δίπλα από το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, που αγοράστηκε στις αρχές Μαρτίου του 2010. Στην περσινή περίοδο υπήρχαν κέρδη ύψους περίπου €13,3 εκ. που προέκυψαν από την πώληση της συνδεδεμένης εταιρείας CTC-ARI Airports Limited και μέρισμα ύψους €1,6 εκ. που εισπράχτηκε από την ίδια εταιρεία.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα είναι μειωμένα σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, λόγω των μειωμένων επιτοκίων που επιβαρύνεται ο δανεισμός του Συγκροτήματος.

Όσον αφορά τις προοπτικές, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της εταιρείας εκτιμούν, ότι η κερδοφορία της Εταιρείας από συνήθεις δραστηριότητες για το έτος 2010 θα είναι αυξημένη λόγω αύξησης των δικαιωμάτων χρήσης χώρων και της παραχώρησης επιπλέον χώρων στο Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα. Τα συνολικά όμως καθαρά κέρδη του Συγκροτήματος για το έτος αναμένεται να είναι μειωμένα, καθότι το 2009 υπήρχαν σημαντικά μη επαναλαμβανόμενα κέρδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση την καταβολή μερίσματος από τα κέρδη της Εταιρείας του έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ύψους €2.063.229, που ισοδυναμεί με 1,8 σεντ του ευρώ ανά μετοχή, ή 5,29% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Γ.Χ.