You are here

Ρευστό το πεδίο για Cyta

03/05/2010 06:45
Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την αποδέσμευση από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών των κονδυλίων της Cyta, που αφορούν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ύψους €3 εκ., τις διαφημίσεις και έξοδα προώθησης €11 εκ. καθώς και το κονδύλι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το κυπριακό ποδόσφαιρο το οποίο ανέρχεται στο €1 εκ., αφού τα κόμματα δεν έχουν διαμορφώσει τις τελικές του θέσεις.

Το μόνο κόμμα που έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του είναι το ΑΚΕΛ, που τάσσεται υπέρ της αποδέσμευσης των τριών κονδυλίων.

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ αφήνουν να διαρρεύσει ότι ενδεχομένως να ζητήσουν αναβολή για να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες, ιδίως στο θέμα της ψηφιακής πλατφόρμας.

Τα δύο αυτά κόμματα, καθώς και η ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ, φαίνεται να συναινούν στην αποδέσμευση των κονδυλίων για τη διαφήμιση και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Βουλευτές τους σημειώνουν ωστόσο στη StockWatch πως αγκάθι εξακολουθεί να θεωρείται το κονδύλι για τη δεύτερη πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης, αφού ως γνωστό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το νόμο που εμπόδιζε τη συμμετοχή του ημικρατικού οργανισμού στον πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Η αναπομπή του νόμου για την ψηφιακή πλατφόρμα θα συζητηθεί την Τρίτη στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών στην παρουσία της υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, του υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Εισαγγελέα.

Την Πέμπτη, εξάλλου, η αναπομπή θα τεθεί στην ολομέλεια της βουλής.

Ο ΔΗΣΥ φαίνεται ότι δεν βάζει νερό στο κρασί του για την ψηφιακή πλατφόρμα, αφού όποια και να είναι η εξέλιξη στην ολομέλεια δεν θα αποδεσμεύσει το συγκεκριμένο κονδύλι.

Από το ΔΗΚΟ αφήνεται να διαρρεύσει ότι θα ήταν πιο σωστό να αναβληθεί η τοποθέτηση για αποδέσμευση των κονδυλίων αφού εκκρεμεί το θέμα της πλατφόρμας στην ολομέλεια.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου